Gabioanele, o categorie aparte de gard – 20 idei de amenajari exterioare

Gabioanele, o categorie aparte de gard – 20 idei de amenajari exterioare

Mai putin cunoscute la noi, dar spectaculoase din punct de vedere estetic, gabioanele sunt acele structuri metalice confectionate din plasa de sarma, umplute cu diverse materiale, in principal cu roci compacte de diferite marimi. Cosurile respective, pentru ca asa se numesc, mai pot fi umplute si cu bucati de lemn sau sort marunt, rezultand o constructie durabila in timp. Urmarim asadar cateva idei de amenajari exterioare, respectiv de garduri care imprejmuiesc perimetrul unei curti.


Iata cum piatra naturala, un produs aproape banal pentru unii, devine pentru altii o categorie destul de accesibila si atragatoare ca materie prima pentru diverse constructii printre care si gardul.

Din punct de vedere practic, un astfel de gard nu trebuie vopsit si nu trebuie intretinut ca pe unul din tabla sau din lemn, cunoscut fiind faptul preturile consumabilelor, gen lacuri si vopseluri speciale care sa reziste peste ani, sunt destul de ridicate.

In comparatie cu gardurile clasice din placi de beton, aceste gabioane pot fi construite la o inaltime peste medie, fara a fi afectata structura din metal, deoarece greutatea exercitata este cu mult mai mica decat la cele din prima categorie.


Un astfel de gard poate fi acoperit spre exemplu cu plante cataratoare, dand un aspect cat mai natural imprejmuirii.

Fara a intra prea mult in detalii tehnice, trebuie sa va mai spunem ca astfel de constructii sunt ideale ca si decoratiuni pentru curtile spatioase, dar acesta este subiectul unui alt articol pe care vi-l vom prezenta cat de curand.

Asadar, daca sunteti persoane care vor sa iasa in evidenta cu ceva original si daca pe lista voastra de prioritati se afla si construirea unui gard, va puteti inspira din aceste imagini care va ofera modele unice si spectaculoase din punct de vedere al designului. Iata!


amenajari exterioare

amenajari exterioare

amenajari exterioare

amenajari exterioare

amenajari exterioare

amenajari exterioare

amenajari exterioare

sursa foto

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI