Ghid de ingrijire a plantelor suculente – Sfaturi si trucuri

Ghid de ingrijire a plantelor suculente – Sfaturi si trucuri

Plantele suculente sunt frumoase si se potrivesc in orice decor. Si-au format o reputatie de plante ce pot fi usor de ingrijit, insa exista cateva reguli de care trebuie sa tinem cont atunci cand vine vorba de plantele suculente.


Cele mai cunoscute plante suculente sunt Aloe Vera si Agavele, dar si cactusii. Partea buna este ca toate plantele suculente au aceleasi reguli de ingrijire, reguli pe care vi le prezentam si noi in articolul de mai jos.

De ce sa alegi plantele suculente?

  • Sunt rezistente;
  • Au un aspect deosebit.

Ghid de ingrijire a plantelor suculente

Exista cateva reguli care se aplica la majoritatea plantelor suculente, indiferent de specie.

1. Daca ai astfel de plante suculente, trebuie sa stii ca ele au nevoie de lumina multa si prefera expunerea catre zona de sud.


Daca frunzele de la planta ta suculenta devin maro sau albicioase, acesta este un semn ca planta sta in soare si are nevoie sa fie mutata. Pe de alta parte, daca tulpinile cresc lunguiete, planta are prea putina lumina si trebuie mutata intr-o loc in care soarele poate sa ajunga cu usurinta.

2. In ceea ce priveste temperatura, pastreaza plantele suculente intr-o camera in care temperatura are cel putin 20 de grade, dar nu depaseste 29 de grade Celsius, pe timp de zi. Noaptea, temperatura poate fi de 10-12 grade Celsius.

Plantele suculente suporta foarte bine temperaturile scazute, insa modul ideal de a le pastra este acela prezentat mai sus pentru a te asigura ca ele cresc frumos si sanatos!


Daca nu ai timp sa ingrijesti plantele suculeste si consideri ca este prea multa bataie de cap, atunci poti opta si pentru plante artificiale, simple, colorate. Evita sa pozitionezi plantele artificiale pe masa pentru ca acestea se potrivesc mai degraba in alte spatii nu atat de centrale.

3. Plantele suculente au n ele nevoie de apa. Cum se uda? Din abundenta pe timp de vara, dar numai cand observi ca pamantul de la suprafata se usuca.

Pe timp de iarna, plantele suculente nu trebuie udate decat o data pe luna. Dupa cum va povesteam, sunt extrem de usor de intretinut!


4. In ceea ce priveste pamantul, plantele suculente au nevoie de un substrat drenabil, special pentru aceste specii.

5. Nu uita de fertilizare! Aceasta se aplica vara, pe timpul perioadei de vegetatie. Fertilizarea nu se aplica iarna!

Plantele suculente tin foarte bine piept daunatorilor, insa o buna combinatie pentru a creste aceste plante este de a alege un vas poros din teracota si un amestec de sol cu o parte nisip si o parte materie organica.

Planta suculenta care se ingrijeste cel mai usor

Planta suculenta care se ingrijeste cel mai usor este „Limba soacrei” sau Sansevieria trifasciata.Aceasta are nevoie de ingrijire minima!

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI