Ghid rapid pentru curatarea electrocasnicelor din locuinta

Ghid rapid pentru curatarea electrocasnicelor din locuinta

Curatarea electrocasnicelor este importanta atat pentru a evita ca acestea sa devina o sursa de microbi, dar si pentru a evita defectarea lor. De aceea, electrocasnicele trebuie curatate saptamanal.


Pentru ca tu sa nu pierzi mult timp facand curatenie, ti-am pregatit un ghid rapid pentru a curata electrocasnicele eficient si rapid!

Curatarea frigiderului

Curatarea frigiderului este extrem de importanta, mai ales ca aici tinem alimente pe care le mancam. Saptamanal, curata frigiderul de praf si incearca sa pastrezi inauntru doar caserole si oale curatate. De asemenea, ai grija sa nu tii in frigider alimente expirate sau mancare stricata pentru a nu raspandi microbii. Verifica constant mancarea din frigider!

O data pe luna, curata frigiderul si in interior, folosind produse naturale. Atunci cand cureti frigiderul in totalitate, este indicat sa il scoti din priza si sa scoti din el toate alimentele si produsele.


Foloseste o carpa curata pe care sa o inmoi intr-o solutie cu otet alb diluat cu apa si curata toate sertarele si recipientele pentru oua. Pentru petele de grasime si mancare, poti folosi putin detergent de vase.

Pentru a evita ca mirosurile sa persiste in frigider, tine inauntru o farfurioara in care sa pui 50 de grame de bicarbonat de sodiu.

Curatarea masinii de spalat

O data pe luna, masina de spalat trebuie si ea curatata. Foloseste otet si bicardonat de sodiu pentru a o mentine curata. Pune atat in cuva, cat si in recipientul pentru detergent aproximativ 3 litri de otet si 500 de grame de bicarbonat de sodiu. Apoi, porneste masina la un ciclu de spalare, la aproximativ 50 sau 60 de grade Celsius. Aceasta reteta este ideala pentru persoanele care nu vor sa cumpere solutii ce te scapa de calcar, ci vor sa le prepare singure, acasa.


De asemenea, dupa ce speli rufele, tine mereu sertarul si usa de la cuva deschise pentru ca aerul sa circule si sa nu se formeze mucegaiul.

Curatarea aragazului

In ceea ce priveste curatarea aragazului, pot spune ca produsele naturale nu sunt cea mai buna solutie. Este bine sa folosesti produse speciale, produse destinate curatarii aragazului pentru ca acelea sunt singurele care pot scoate petele de grasime.

Daca planuiesti sa coci ardei sau vinete la aragaz, cea mai buna solutie este folia de aluminiu pusa pentru a mentine aragazul curat. In restul zilelor, folia de aluminiu nu este tocmai o solutie estetica.


Pentru ca gatitul sa fie o placere, alege astfel de aragazuri de calitate!

curatarea electrocasnicelor

Curatarea espressorului de cafea

Un astfel de espresor cafea necesita, pe langa curatarea prafului din exterior si curatarea recipientului in care tii apa, o decalcifiere periodica. Foloseste apa amestecata cu sare de lamaie pentru a curata espressorul de cafea. De asemenea, poti gasi si solutii de decalcifiere speciale pentru espressorul tau.

Nu uita ca dupa decalcifiere sa pornesti espressorul fara sa pui cafea in el pentru a scapa de gustul de sare de lamaie sau de decalcifiant.

 

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI