Grădina Zen – Un colț de relaxare de tip japonez în gospodăria ta

Grădina Zen – Un colț de relaxare de tip japonez în gospodăria ta

Inspirată de grădinile japoneze tradiționale, grădina Zen este concepută pentru a oferi un loc de meditație și relaxare, reflectând principiile de simplitate, naturalețe și armonie.


Crearea unei grădini Zen în gospodăria ta este o modalitate splendidă de a aduce o bucățică din liniștea și frumusețea estetică japoneză în propriul spațiu exterior.

Iată cum poți crea un colț de relaxare de tip japonez în gospodăria ta, urmând câteva principii de bază ale designului Zen.

1. Alege locația potrivită

Primul pas în crearea grădinii Zen este alegerea unei locații potrivite. Ideal, acest spațiu ar trebui să fie unul liniștit, retragându-se de la agitația cotidiană.


O curte interioară sau un colț al grădinii care nu este folosit frecvent poate fi transformat într-un sanctuar Zen.

2. Simplifică design-ul

Grădinile Zen sunt cunoscute pentru simplitatea lor. Începe prin a curăța zona de orice elemente inutile și asigurați-vă că designul rămâne curat și deschis.

Evită aglomerarea spațiului cu prea multe plante sau decoruri. Un spațiu mai gol poate ajuta la promovarea sentimentului de liniște și ordine.


3. Incorporează elemente naturale

Elementele naturale sunt esențiale în grădinile Zen. Piatra, apa și plantele verzi sunt adesea folosite pentru a crea un mediu calm și meditativ.

Poți adăuga un mic iaz sau o fântână arteziană pentru elementul de apă. Folosește pietre mari pentru a crea puncte focale și pietriș mărunt pentru a acoperi solul, pe care îl puteți răscoli periodic cu un greblă pentru a crea modele ondulate.

4. Selectează plantele cu grijă

Alegerea plantelor pentru o grădină Zen trebuie să fie în concordanță cu restul designului: simplă și naturală.


Bambusul, ferigile, mușchiul și arbuștii pitici sunt alegeri populare. Aceste plante nu doar că adaugă o textură și culoare plăcută, dar sunt și ușor de întreținut.

5. Adaugă un spațiu pentru meditație

Un aspect central al grădinii Zen este spațiul destinat meditației.

Acesta poate fi reprezentat de o simplă bancă de lemn plasată strategic pentru a privi spre o vedere frumoasă a grădinii sau un pavilion mic, unde te poți retrage pentru a medita sau pur și simplu pentru a te bucura de liniștea grădinii.

6. Menține grădina

Deși grădinile Zen sunt relativ ușor de întreținut, regularitatea în îngrijire este cheia pentru a păstra spațiul ordonat și curat.

Răscolirea pietrișului, tunderea plantelor și curățarea elementelor de apă sunt activități care ajută la menținerea atmosferei de calm și ordine.

O grădină Zen este mai mult decât un simplu spațiu verde; este un refugiu pentru reflecție și liniște sufletească.

Prin urmarea acestor pași, poți transforma o parte din gospodăria ta într-un colț de relaxare de tip japonez, creând un mediu care nu doar că îmbunătățește aspectul exterior al casei tale, dar îți oferă și un spațiu special pentru rejuvenare personală.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI