Îngrijirea mușcatelor primăvara – Trucuri prețioase de care să ținem cont

Îngrijirea mușcatelor primăvara – Trucuri prețioase de care să ținem cont

Îngrijirea mușcatelor poate fi o activitate extrem de plăcută, mai ales atunci când știm că ne vom bucura de flori superbe și care înfloresc bogat.


Este important de știut faptul că mușcatele vor căpăta un aspect mai puțin plăcut de la an la an. De aceea, este important să nu ai așteptări la fel de mari de la o mușcată nouă față de o mușcată care a înflorit și anul trecut.

Scoaterea florilor din casă

Dacă ai păstrat mușcata pe timp de iarnă în casă, primăvara este momentul să o scoți afară. Acest lucru se face doar după ce pericolul de îngheț a trecut. Este bine ca temperaturile să depășească 10 °C cel puțin 3 sau 4 zile consecutiv.

Îngrijirea mușcatelor

În ceea ce privește îngrijirea lor, mușcatele au nevoie de îngrășăminte cu eliberare controlată. Acest lucru înseamnă că ele au nevoie de îngrășăminte ce conțin părți egale de azot, fosfor și potasiu care se eliberează controlat pentru a îi oferi substanțe nutritive.


Boli și dăunători pentru această frumoasă floare

Ca orice altă plantă, chiar și această floare poate fi afectată de boli și dăunători. Mușcatelor le place apa, însă ai grijă să nu le oferi prea multă deoarece poți cauza boli din cauza umidității.

De asemenea, temperaturile prea scăzute în combinație cu umiditate ridicată pot să cauzeze boli mușcatelor. Aceste boli se tratează cu substanțe fungicide, substanțe pe care le poți găsi în farmaciile de specialitate.

Mai mult decât atât, este important să ții cont și de temperatura apei cu care uzi aceste plante. Apa prea rece va face ca floarea să fie mult mai sensibile la boli, mai ales dacă vorbim despre temperaturi ridicate de afară.


Cum stimulăm înflorirea mușcatelor pentru a ne bucura de miresme intense și culori superbe

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI