Cum stimulăm înflorirea mușcatelor pentru a ne bucura de miresme intense și culori superbe

Cum stimulăm înflorirea mușcatelor pentru a ne bucura de miresme intense și culori superbe

Descoperă cum stimulezi înflorirea mușcatelor. Mușcatele sunt cameleonii lumii plantelor. Chiar și la cea mai mică atingere, ele pot răspândi miresme variate, intense – de la arome de șerbet de lămâie și mere coapte până la parfumuri de trandafir ori de mentă.


Cum stimulăm înflorirea mușcatelor

Poziționarea mușcatelor

Este important ca florile să fie poziționate într-un spațiu cu lumină. Sunt puține plante care preferă lumina directă a soarelui, așa că este bine să fie ferite de razele directe ale acestuia.

Poziționarea plantei într-un spațiu cu umbră va face ca planta să își dezvolte mai mult frunzele decât florile. Acest lucru nu ține doar de estetică, ci planta va deveni și mult mai sensibilă. În acest fel, aceasta va putea fi atacată cu ușurință de boli și dăunători.

Muscata englezeasca, floarea care nu stiai ca exista, dar este absolut superba

Așezarea acestor flori

În ceea ce privește așezarea, mușcatelor le place vremea uscată și se comportă perfect în ghivece de lut. Au nevoie de un sol bine drenat, în plin soare pentru a putea să fie stimulate atunci când vine vorba de înflorire.


Mai mult decât atât, mușcatele au nevoie de un amestec de pământ de grădină, nisip și turbă. Proporțiile trebuie să fie aproximativ egale.

Dipladenia, floarea superba ce poate inlocui cu usurinta muscata

Ghiveciul de care are nevoie planta

Aceste flori au nevoie de ghivece ce au un drenaj foarte bun, ceea ce înseamnă că ele trebuie să aibă pe fundul vasului găurele pentru scurgerea apei.

Dacă observi că mușcatei tale îi ies rădăcinile prin acele găurele, acest lucru înseamnă că planta trebuie mutată într-un ghiveci mai mare.


Udarea plantei

Floarea este sensibilă atunci când vine vorba de umiditate, ea având nevoie de cantități de apă în moduri diferite, în funcție de vremea de afară și în funcție de locul unde este poziționată.

Dacă planta este poziționată într-un spațiu cu soare, udarea se face dimineața devreme sau seara târziu, în fiecare zi.

În condițiile în care planta este poziționată într-un spațiu cu semiumbră, udarea se face o dată la 2 sau 3 zile, în funcție de condițiile climatice.


Sfat important: Este foarte important de reținut faptul că apa de ploaie este extrem de benefică.

Dacă nu poți să păstrezi suficient de mult timp apa de ploaie, te sfătuim să ții 2 sau 3 zile apa de la robinet într-un recipient, înainte de a uda planta.

Despre udarea plantelor, procesul care le mentine sanatoase si frumoase

Dușul pentru mușcată

Este important ca o dată pe săptămână să îi faci plantei un duș folosind un recipient cu pulverizator. Apa pe care o folosești poate fi de ploaie sau de la robinet, după ce a stat 2 zile într-un recipient. Acest pas se face dimineața foarte devreme, înainte ca soarele călduros să apară.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI