Ingrijirea plantelor prin udare – Metode de udare si cantitati necesare – Partea II

Ingrijirea plantelor prin udare – Metode de udare si cantitati necesare – Partea II

Plantele au nevoie de apa, acest element vital pentru ele, iar noi povestim cum poti sa le uzi prin diferite metode astfel incat sa gasesti procesul ideal pentru gospodaria ta.


Utilizarea furtunilor

Furtunul va scuteste de caratul apei prin gradina. Puteti monta un sistem permanent de furtununuri, discret, unindu-le prin conectori.

Folositi un ghid de furtun, pentru ca acestea sa nu se incalceasca in momentul cand le trageti incoace si incolo sau peste straturile de flori. O alternativa este un furtun amplasat pe o bobina: in acest fel, furtunul nu se va incalci. Bobinele pot fi independente sau
atasate de perete.

Ce fel de furtun achizitionam pentru gradina noastra

Majoritatea furtunurilor de gradina au un diametru de 12 mm si se vand in diferite lungimi, de obicei 30 m. Merita sa va luati un furtun cu trei pliuri pentru ca sunt mai puternice decat cele cu doua pliuri si e mai putin prohabil sa se distruga.


Metode de udare a plantelor pentru zilele cand esti plecat

Accesorii de furtun

Pentru a uni usor doua furtunuri, folositi conectoare care sa se potriveasca cu furtunul. in plus, exista un numar de accesorii care pot fi folosite la capatul furtunlui: o lanseta de udat, care va permite sa ajungeti si la cosuri suspendate de apa si ghivece pentru pervaz, fara ca apa sa vi se scurga pe brate.

Accesoriile gen tragaciul unei arme sunt de asemenea disponibile si nor furtunuri se pot atasa diferite accesorii pentru fertilizarea zonelor extinse.

Cum udam florile pozitionate sus

Tevi pot fi instalate pe stropitoare, astfel incat jetul sa iasa de-a lungul unei tevi. Un ibric de udat, cu un gat lung, este folositor pentru udarea plantelor instalate undeva sus, la
fel ca si a celor in cosuri suspendate in ghivece plasate pe rafturi inalte.


Florile din ghiveci si beneficiile lor pentru membrii familiei tale

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI