Inspira-te din aceste 18 idei de amenajari exterioare cu flori de primavara

Inspira-te din aceste 18 idei de amenajari exterioare cu flori de primavara

Decorul nu ar fi desavarsit fara cele care ne infrumuseteaza casa si gradina. Evident ca despre flori este vorba in scurta noastra introducere de astazi. Urmarim asadar cele mai fumoase idei de amenajari exterioare cu plante care ne uimesc prin coloritul lor deosebit.


Primavara este anotimpul in care florile sunt deja vedete, iar asta nu inseamna decat ca putem realiza cu ajutorul lor o multime de decoruri spectaculoase in gradina. Iar decorurile pe care vi le propunem in imaginile de astazi sunt destul de accesibile deoarece se refera doar la imaginatia fiecaruia de a realiza combinatii cromatice.

Dintre multitudinea de specii, petunia este o floare care se preteaza la tot felul de amenajari exterioare. Poate fi plantata atat in ghivece mari cat si in ghivece suspendate. Este o floare cu o crestere rapida si abundenta. Floarea plantei are forma unei palnii cu marginile ondulate, emana un miros discret si au o varietate de culori. Infloreste la inceputul verii, mai exact prin luna iunie, iar daca este ingrijita corespunzator rezista pana spre mijlocul toamnei. Tocmai de aceea este o planta ideala pentru amenajarea teraselor dar si a gradinii.

Este recomandat a se folosi pentru ele un sol nisipos iar udarea trebuie sa se faca zilnic, cu o cantitate mica de apa. Lumina este un alt factor care ajuta petuniile sa se dezvolte armonios, ele avand nevoie de cel putin 4-5 ore de soare pe zi. Pentru a stimula ramificarea este necesara ciupirea, dar nu mai inainte de a avea cel putin 3-4 frunze tinere.


Cat despre fertilizare, petuniilor li se pot administra ingrasaminte lichide de circa 3-4 ori pe toata perioada de vegetatie.

Este timpul sa incheiem comentariul lasandu-va sa admirati toate aceste decoruri cu flori curgatoare, dar mai ales sa va inspirati din ele.

amenajari exterioare  amenajari exterioare  amenajari exterioare  amenajari exterioare  amenajari exterioare

sursa foto


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI