Întrebuințările multiple și extrem de utile ale oțetului

Întrebuințările multiple și extrem de utile ale oțetului

Oțetul se găsește într-o gamă foarte variată de sortimente, însă cel mai bun și mai ieftin pentru treburile gospodărești este oțetul distilat alb. Descoperă-i multiplele întrebuințări!


Scoaterea petelor de pe covoare

Cu ajutorul oțetului, poți curăța multe tipuri de pete de pe covoare.

Petele deschise la culoare se freacă cu un amestec de două linguri de sare dizolvate în jumătate de cană de oțet alb. Lasă soluția să se usuce, apoi dă cu aspiratorul.

Pentru pete mai mari sau mai închise la culoare, adaugă două linguri de borax la amestecul de mai sus și procedează la fel.


Curățarea cuptorului cu microunde

Pentru a curățat cuptorul cu microunde, pune un castron de sticlă plin cu o soluție preparată din 1/4 de cană de oțet la o cană de apă.

Pornește cuptorul la temperatura maximă timp de 5 minute. După ce castronul s-a răcit, înmoaie o cârpă curată sau un burete în soluție și șterge petele persistente și stropii de pe pereții interiori.

Refolosirea unor borcane simple – Idei creative și extrem de eficiente

Curățarea mașinii de spălat vase sau rufe

Pentru a curăța pelicula de detergent din mașina de spălat vase, toarnă o cană de oțet alb nediluat în tava din interior sau într-un castron aflat pe raftul de jos. Dă drumul unui ciclu complet de spălare, fără niciun vas și fără detergent.


Procedează în felul acesta o dată pe lună. Dacă nu există nicio mențiune de folosire a oțetului în prospectul mașinii de spălat, întreabă producătorul.

Pentru a curăța mașina de spălat rufe, tot ce trebuie să faci este să adaugi două căni de oțet în cuva mașinii de spălat. De asemenea, adaugă jumătate de cană de oțet cu bicarbonat de sodiu și în recipientul pentru detergent.

Cum refolosim dopurile de plută pentru a crea cu ele ornamente spectaculoase

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI