Legumele pe care e bine să le plantezi în grădină în lunile de vară. Trucuri de la grădinarii cu experiență

În lunile de vară, există câteva legume care trebuie neapărat sădite pentru a avea o recoltă bogată la toamnă. Gospodarii care stau la curte trebuie să știe că, în lunile iunie-iulie, mai pot fi plantate câteva legume. Iată care sunt acestea și de ce trebuie să țineți cont pentru o cultură cât mai roditoare!


Legumele pe care e bine să le plantezi în grădină în lunile de vară

Plantarea legumelor în grădină în lunile de vară poate fi foarte eficientă dacă alegi plantele potrivite care pot prospera rapid. Iată câteva legume recomandate pentru a fi plantate în timpul verii:

Atât varza, cât și cartofii pot fi cultivate spre sfârșitul lunii iulie și începutul lunii august pentru a se asigura că au suficient timp să se dezvolte înainte de sosirea vremii reci. Grădinarii români recomandă această perioadă pentru a evita riscul înghețului și pentru a obține o recoltă bună.

Varza și cartofii pot fi plantați târziu

Plantarea verzei albe sau roșii se poate face spre sfârșitul lunii iulie până la mijlocul lunii august. Acestea vor avea suficient timp să se dezvolte și să fie recoltate înainte de primul îngheț.


Plantarea târzie a cartofilor, spre sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii august, permite acestora să se dezvolte bine înainte de apariția vremii reci.

În plus, roșiile pot fi plantate și în iulie pentru a asigura o recoltă târzie în toamnă. Este important să le oferi suporturi adecvate și să le uzi regulat.

Conopida și vinetele

Și conopida plantată în iulie poate fi recoltată în toamnă. Asigură-te că are un sol bogat în nutrienți și suficientă apă. Gulia de toamnă poate fi semănată în iulie pentru a se dezvolta bine până ce dă vremea rece.


Vinetele plantate în lunile iunie-iulie vor beneficia de căldura verii și vor produce recolte bogate până la sfârșitul sezonului.

Și ceapa este ideală pentru plantarea de vară deoarece nu are nevoie de mult timp pentru a se dezvolta. În șase săptămâni, poți începe să recoltezi ceapa proaspătă. Este esențial să asiguri o udare regulată pentru a preveni deshidratarea și pentru o creștere mai rapidă.

Pentru ca legumele să crească sănătoase, asigurarea unei udări corespunzătoare este esențială, mai ales în lunile de vară când temperaturile pot fi ridicate și solul se poate usca rapid. Mulcirea poate ajuta la menținerea umidității și la protejarea rădăcinilor împotriva căldurii excesive. De asemenea, verificarea regulată a plantelor pentru dăunători și boli este importantă pentru a menține sănătatea grădinii tale.


Sursa: freepik

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI