Spatiu de dining amenajat intr-o bucatarie mica, dar primitoare

Spatiu de dining amenajat intr-o bucatarie mica, dar primitoare

Oricat de micuta ar fi bucataria ta, de un spatiu de dining amenajat aici ai nevoie pentru a te bucura de mesele cu persoana draga. Inspiratia de astazi vine atat din bucatarii mai micute, dar si din unele de dimensiuni ceva mai mari. Cu toate acestea, dimensiunea bucatariei nu ar trebui sa te sperie atunci cand vine vorba de amenajarea acestei zone de dining.


Cand vine vorba de marimea mesei, aceasta poate fi adaptata, in functie de spatiul disponibil. Mai mult decat atat, poti alege si mese extensibile. Acestea iti vor oferi spatiul de care ai nevoie pentru a lua cina cu familia. Cand nu mai ai nevoie de masa, o poti strange pentru a economisi spatiul. In acest fel, vei putea sa iti faci treaba prin bucatarie fara sa fii deranjat de masa. Scaunele pot fi si ele unele extensibile, scaune pe care le poti depozita in balcon sau intr-o debara din casa ta.

Integrarea unui spatiu de dining intr-o incapere mica

Lipsa unui spatiu de dining amenajat intr-o bucatarie sau intr-un living room, oricat de micute sunt aceste incaperi, te vor face sa mananci pe fuga sau chiar sa sari peste masa. Noi nu iti recomandam deloc acest lucru, astfel ca venim cu o serie de solutii.

Integrarea unui spatiu de dining intr-o incapere mica te va incuraja sa iei masa singur sau impreuna cu familia. Mai mult decat atat, o astfel de zona de dining te va incuraja sa iei mai rar masa in oras.


Daca nu ai spatiu suficient in bucataria ta pentru o masa extensibila, poti opta pentru o prelungire a blatului de bucatarie. Unde spatiul iti permite, creeaza un minibar pe care il poti folosi doar la nevoie. Acesta poate fi folosit si ca un delimitator vizual intre bucatarie si living room, atunci cand incaperea este amenajata intr-un spatiu deschis (open space). Locul de sub minibar poate fi utilizat pentru a depozita scaunele atunci cand nu le folosesti.

Fiind mai inalt, minibarul poate fi folosit si pe post de blat de bucatarie. Iti poti pregati aici alimentele cand gatesti, iar aceasta piesa de mobilier se va transforma intr-o necesitate.

Modalitati de iluminat a spatiului de dining

Pentru a te bucura de o atmosfera placuta atunci cand mananci, zona de dining are nevoie de un corp de iluminat dedicat. Alege un candelabru simplu pe care sa il pozitionezi la cel putin 80 de cm deasupra acestei mese. In acest fel, corpul de iluminat nu va deranja mesenii, iar lumina va fi imprastiata pe suprafata intregii zone.


De asemenea, un alt lucru de care trebuie sa tii cont este culoare luminii. O lumina rece este mai degraba potrivita pentru corpurile de iluminat din tavan. Aceasta te ajuta sa fii alert atunci cand lucrezi, dar si sa vezi mult mai bine. Lumina calda este perfecta pentru zona de dining, oferindu-ti un ambient placut, ideal pentru aceasta activitate.

 

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI