Macul, un calmant natural și o floare delicată ce cucerește și înviorează

Macul, un calmant natural și o floare delicată ce cucerește și înviorează

Macul este un calmant natural, o floare delicată care incendiază grădinile prin frumusețea sa naturală și prin nuanțele sale cuceritoare.


Am pregătit pentru tine mai multe informații în ceea ce privește îngrijirea macilor, utilizările sale culinare, înmulțirea, dar și bolile și dăunătorii care pot fi o problemă pentru această frumoasă plantă.

Cultivarea macului

Macii sunt plante rezistente anuale, plante ce sunt ușor de crescut, ideale pentru a umple spațiile goale din ronduri. Cresc și pe pajiști sau lunci, pe lângă alte plante erbacee anuale. Ei înfrumusețează pe loc orice spațiu prin culoarea superbă.

Macul de grădină crește cam până la 1,2 m înălțime. Are frunze mari, de un verde argintiu și flori cu patru petale, de la mov până la albe, urmate de capsule globulare cu un Opel culcare se deschide, eliberând semințele.


Toată lumea crede că macul se găsește doar în nuanțe de roșu, însă macul californian (Eschscholzia californica), de exemplu, este de un galben absolut superb.

Macul de opiu

Opiul – care se extrage din latexul obținut din capsulele necoapte ale macului de grădină era odinioară des folosit în medicina naturistă, dar totodată, un drog legal. Acum știm însă că opiul dă dependență și are efecte adverse serioase.

În Vest, opiul este strict legiferat, fiind un produs licențiat pentru obținerea de morfină și codeina. Acestea se dovedesc niște analgezice excepționale, ca medicamente, dar prezintă riscul de a crea dependență dacă se abuzează de ele.


Așezare

În ceea ce privește îngrijirea macilor, toți macii au nevoie de un sol bine drenat și o așezare la soare.

Înmulțire

Deoarece macii nu se transplantează bine, cel mai bine este să presari semințele – după ce le-ai amestecat cu nisip uscat – în straturi subțiri, uniforme. Dacă semeni la intervale de 4-6 săptămâni, începând primăvara devreme, vei avea flori toată vara și toamna.

Întreținere

În ceea ce privește întreținerea, macii au nevoie să fie pliviți în mod regulat.


Dăunători și boli

Ceea ce privește dăunătorii și bolile, făinarea poate fi o problemă când plantele fac semințe.

Recoltarea și depozitarea macilor

Recoltează macii și pune la uscat părțile aeriene și petalele când florile sunt complet deschise, apoi depozitează-le. Colectează semințele din capsulele coapte și usucă-le.

Utilizări culinare

Semințele de mac, unanim apreciate pentru aroma și textura lor crocantă, nu au efect narcotic. Sunt folosite la paine, prăjituri, aluatul și foietaje, brioșe și checuri.

În India, semințele sunt măcinate și adăugate în sosuri, pentru a le îngroșa. Semințele de mac se bucură de popularitate și în bucătăria evreiască sau în cea germană. Ele reprezintă, de asemenea, un adaos interesant în dressingurile pentru salate.

Aranjamente absolut superbe cu flori care ne aduc aminte de vară

Gălbeneaua, o plantă anuală cu o mulțime de beneficii surprinzătoare

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI