Cum sa prepari singur un dezinfectant eficient impotriva virusurilor

Cum sa prepari singur un dezinfectant eficient impotriva virusurilor

Afla cum faci un dezinfectant eficient. Este important nu doar sa igienzezi casa si lucrurile pe care pui cel mai des mana, ci si sa le dezinfectezi.


Igienizarea casei inseamna curatarea acesteia de mizeria/particulele de mizerie vizibile. Poti face acest lucru cu orice produs pe care il ai in casa, produs dedicat curateniei mobilei, geamurilor si a altor suprafetelor. De asemenea, pentru a igieniza cat mai bine casa, poti folosi chiar si spirt. Alcoolul omoara bacteriile, dar nu omoara toate virusurile, mai ales daca este vorba si de un virus nou.

Dezinfectant eficient impotriva virusurilor

Pentru a omori orice virus nou, ai nevoie de dezinfectant pe baza de clor sau de hipoclorit de sodiu.

Hipocloritul de sodiu se obtine prin trecerea clorului printr-o solutie de hidroxid de sodiu. In concluzie, acest hipoclorit de sodiu este tot clor, asa ca il poti folosi pentru a dezinfecta suprafetele cu usurinta.


Atunci cand cumperi produse pentru curatenie, citeste etichetele si vei observa ca exista unele produse dezinfectante care au in compozitia lor hipoclorit de sodiu. Acestea sunt eficiente atunci cand vine vorba de omorarea virusurilor.

Reteta pentru dezinfectant facut acasa

Pentru a face singur un dezinfectant acasa, ai nevoie de clor. Clorul pe care il foloseai pentru a albi si curata unele haine albe este ideal pentru a prepara un astfel de dezinfectant.

De aceea, astazi te ajutam cu reteta pentru un astfel de dezinfectant facut acasa.


Ai nevoie de:

  • o sticla de 1 litru cu pulverizator;
  • 4 lingurite de clor (foloseste o lingurita de plastic pentru a masura deoarece clorul pateaza);
  • 1 litru de apa.

In sticla se vor amesteca apa si clorul si, in acest fel, ai obtinut cel mai eficient dezinfectant. Acesta este folosit in spitale de care medici si de catre personalul ce se ocupa de igienizarea eficienta a spatiilor din spital.

Nu uita sa folosesti manusi atunci cand cureti suprafetele.


sursa foto: Pixabay

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI