Maghiran – Origanum majorana, o planta utila, practica, cu beneficii multiple

Maghiran – Origanum majorana, o planta utila, practica, cu beneficii multiple

Despre maghiran stim ca este o planta cultivata in Romania, utilizat ca si condiment uscat sau proaspat, fiind o planta cu beneficii multiple asupra sanatatii. Maghiranul este o planta cultivata, in tara noastra, in judete precum: Braila, Ilfov, Bihor, Neamt, Dolj, dar si Buzau si Teleorman.


Florile maghiranului sunt frumoase, se asemenea foarte putin cu hortensia, insa acest lucru depinde si de soi. Florile sunt perfecte pentru decor.

Despre planta si conditiile de crestere

Maghiranul este o planta ce este destul de sensibila la inghet. Ea prefera solurile adanci, usoare, bogate in humus si in calciu. Aceasta planta are cerinte crescute si fata de umiditate. De aceea, trebuie sa te asiguri ca ii oferi apa.

Pozitioneaz-o intr-un spatiu unde sa aiba parte de lumina pentru ca ea sa creasca frumos si sanatos. Cu toate acestea, planta suporta si locurile cu semiumbra.


Perioada de recoltare este in timpul infloritului, adica din luna iulie pana in luna septembrie. Cultura de maghiran in tara noastra este anuala.

Beneficiile uimitoare ale uleiului esential de maghiran

Uleiul esential de maghiran este foarte cunoscut pentru ca are beneficii asupra sanatatii. Aplicat topic, el sustine sanatatea sistemului nostru imunitar. Daca alegi sa il pui intr-un difuzor, doar cateva picaturi de maghiran te vor ajuta pe tine si pe cei dragi sa sustineti sanatatea functiei respiratorii.

De asemenea, uleiul de maghiran pus in difuzor te ajuta sa te calmezi. Are beneficii si asupra sistemului respirator, cardiovascular, dar si asupra muschilor.


Infuzia si afectiunile tratate cu aceasta

Trateaza, intern, nevrozele, insomnia, dar si colicii gastrointestinali si gastritele hipoacide.  Infuzia facuta dintr-o lingurita de planta maruntita se pune in apa clocotita. Se lasa totul acoperit timp de 15 minute si se strecoara. Poti bea aproximativ 2 cani pe zi dintr-o astfel de infuzie.

Despre lavanda: crestere, cultivare si proprietati benefice

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI