Metodele geniale și eficiente de a scăpa de gândacii din grădină

Eliminarea completă a gândacilor din grădină poate fi provocatoare, dar există mai multe metode naturale și eficiente care nu necesită utilizarea pesticidelor chimice. Iată câteva metodele geniale și eficiente de a scăpa de gândacii din grădină!


Metodele geniale și eficiente de a scăpa de gândacii din grădină

Gândacii reprezintă una dintre cele mai mari probleme ale momentului, mai ales vara, pentru grădina noastră. Imediat după ce vremea începe să se încălzească, dau buzna peste tot și este un calvar să îi vedem cum ne distrug recoltele.

Dacă nu știți cum să mai scăpați de gândacii enervanți din livezi, astăzi vă prezentăm o mulțime de soluții eficiente prin care îi puteți extermina definitiv. Nu sunt deloc costisitoare, iar grădina va fi lipsită de orice pericol!

Plante și legume care țin la distanță gândacii

Gălbenele: Acestea resping gândacii de Colorado și alte insecte dăunătoare.
Busuioc: Ține la distanță muștele și țânțarii și poate ajuta la respingerea gândacilor.
Usturoi și ceapă: Resping multe tipuri de gândaci.


Capcane din cartofi

Taie un cartof în jumătate și scoate o parte din miez pentru a crea o mică cavitate. Pune jumătățile de cartofi cu fața în jos în grădină. Gândacii vor fi atrași de cartofi și se vor aduna sub aceștia, de unde îi poți colecta și elimina.

Fumul de la bălegar

Utilizarea fumului de bălegar aprins pentru a descuraja gândacii să se așeze în plantație este una dintre cele mai eficiente metode în sezonul cald. Acest procedeu a fost folosit de mult timp și a dovedit că este eficient în reducerea populației de gândaci.

Uleiuri esențiale

Ulei de neem: Este un insecticid natural care poate fi pulverizat pe plante. Amestecă câteva picături de ulei de neem cu apă și puțin săpun lichid și pulverizează pe plante.


Ulei de mentă: Amestecă câteva picături cu apă și pulverizează în grădină.

Mulci din resturi de plantă

Mulciul din resturi de plante, cum ar fi frunze și tulpini, poate ajuta la atragerea gândacilor, unde aceștia pot fi apoi colectați și eliminați.

Foto: pixabay


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI