Mic, dar fabulos: Ghid pentru decorarea unui dormitor

Mic, dar fabulos: Ghid pentru decorarea unui dormitor

Decorarea unui dormitor mic poate fi o provocare, dar cu câteva idei ingenioase și soluții creative, poți transforma spațiul tău într-un colț cochet și confortabil.


Iată câteva sfaturi și trucuri pentru a-ți amenaja dormitorul micuț într-un mod care să reflecte personalitatea ta și să maximizeze utilitatea spațiului disponibil.

1. Culori deschise pentru un spațiu mai luminos

Alege culori deschise pentru pereți, așternuturi și accesorii pentru a crea iluzia unui spațiu mai mare. Alb, crem, sau tonurile pastelate pot face camera să pară mai luminoasă și aerisită.

Dacă simți nevoia de contrast, poți adăuga accente de culori vibrante în detalii precum perne decorative sau tablouri de perete.


2. Utilizează oglinzi pentru a crea iluzii optice

Oglinzile sunt aliații perfecti pentru a face un spațiu mic să pară mai mare. Plasează o oglindă mare pe unul dintre pereți pentru a reflecta lumina și a crea adâncime. De asemenea, poți opta pentru mobilier cu suprafețe tip oglindă pentru a contribui la senzația de expansiune.

3. Depozitare verticală: Sisteme de rafturi și polițe

Folosește spațiul vertical al peretelui pentru depozitare. Sistemele de rafturi și polițe montate pe perete oferă spațiu suplimentar pentru cărți, decorațiuni și alte obiecte fără a ocupa prea mult spațiu pe podea. Astfel, vei avea mai mult loc pentru a circula în jurul patului.

4. Pat cu depozitare

Optează pentru un pat cu sertare sau cutii pentru depozitare sub acesta. Astfel, vei putea ascunde haine, lenjerii sau alte obiecte într-un spațiu bine organizat.


Dacă alegi o canapea extensibilă, poți transforma dormitorul într-un living temporar și economisi spațiu prețios.

5. Mobilier multifuncțional: Pat pliabil sau birou extensibil

Mobilierul multifuncțional este cheia într-un dormitor mic. Un pat pliabil poate fi închis în timpul zilei pentru a face loc altor activități.

Un birou extensibil poate fi pliat sau scos la nevoie, transformându-ți spațiul de dormit într-un birou de lucru eficient.


6. Decor minimalist

Adoptă un stil de decor minimalist pentru a evita aglomerarea spațiului. Alege doar câteva piese de mobilier cheie și accesorii care să aducă un plus de personalitate.

Un decor mai simplu nu doar economisește spațiu, ci și conferă o senzație de ordine și liniște.

7. Lumini de ambient și aplice de perete

Optează pentru iluminare ambientală și aplice de perete în locul lămpilor de podea sau mese de noapte tradiționale. Acestea economisesc spațiu pe noptiere și adaugă un aer chic dormitorului tău. Lumina caldă și difuză poate contribui la o atmosferă relaxantă.

8. Organizare cu Sisteme de Cutii și Coșuri

Pentru a păstra ordinea, utilizează cutii și coșuri pentru a-ți organiza obiectele personale. Așează-le sub pat sau pe rafturi pentru a păstra spațiul curat și organizat. Cutiile și coșurile pot fi și elemente decorative dacă alegi modele atractive și potrivite cu stilul dormitorului tău.

9. Perdele lungi pentru a oferi dimensiune camerei

Optează pentru perdele lungi și montează-le la o înălțime superioară. Această tehnică va crea impresia că tavanul este mai înalt, contribuind la senzația de spațiu deschis. Alege materiale ușoare și transparente pentru a permite luminii să pătrundă în cameră.

Splendoare în înălțime: Cum să amenajezi un dormitor luxuriant într-un spațiu mare

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI