Modalitati absolut superbe de a amenaja gradina de legume – Idei creative
Ti-am pregatit o galerie foto cu idei pentru a amenaja gradina de legume.
Bucura-te de legume sanatoase intr-o gradina amenajata atat de frumos si creativ, incat iti va fi drag sa o ingrijesti zilnic. Nimic nu se compara cu legumele crescute chiar de tine. Acestea au o alta textura fara de cele cumparate, dar si un gust mult mai bun. Mai mult decat atat, legumele crescute in curtea ta sunt mult mai sanatoase.
De asemenea, am facut o lista ajutatoare cu trucuri pentru ca tu sa te bucuri de o gradina roditoare, cu legume sanatoase.
Trucuri pentru o gradina cu legume gustoase si sanatoase
Pentru a te bucura de legume roditoare, gradina are nevoie de putina atentie din partea ta. De aceea, ti-am pregatit cateva trucuri utile de care sa tii cont pentru a te bucura de o gradina bogata cu legume.
- Foloseste un sol de calitate
Plantele isi iau toate substantele nutritive din sol. De aceea, este foarte important ca solul sa fie unul de calitate. Alege compost si ingrasamant natural pentru legume, fructe si flori. In acest fel, te vei bucura de o gradina roditoare.
- Udatul legumelor este important
In primul rand, este important sa uzi legumele in functie de necesitatile acestora. De asemenea, pe timp de vara alege sa uzi legumele dimineata devreme sau seara tarziu pentru ca acestea sa nu fie afectate de caldura din timpul zilei.
Mai mult decat atat, daca alegi apa de ploaie pentru a uda gradina atunci te vei bucura de roade ce cresc sanatos. Apa de ploaie este foarte sanatoasa pentru flori, fructe si legume. Poti alege sa le uzi si cu apa care ti-a ramas dupa ce ai fiert legume.
- Plantarea legumelor si pozitionarea acestora
Am scris un articol detaliat despre cat de important este sa plantezi anumite legume unele langa altele, dar si pe care legume trebuie sa le separi de celelalte. De exemplu, rosiile si castravetii nu fac o echipa buna daca sunt plantati unii langa ceilalti. Legume care se planteaza si care NU se planteaza unele langa altele.
- Pozitionarea culturii la soare
Majoritatea legumelor au nevoie de apa suficient de multa, un sol de calitate, dar si de lumina soarelui pentru a creste sanatos. Ideal ar fi ca spatiul respectiv sa aiba acces la soare cat mai multe ore pe zi, insa un minim de 6 ore este excelent pentru o gradina de legume sanatoase.
- Economiseste spatiu cu gradinile verticale
Gradinile pozitionate pe verticala ii ajuta si pe cei ce au o curte mica sa se bucure de legume. Foloseste paleti de lemn sau suporturi din metal. Pe acestea vei putea sa pozitionezi ghivecele cu plante aromatice sau cu alte legume.
sursa foto: Pinterest