De ce este travertinul Latte un material extraordinar si foarte practic

De ce este travertinul Latte un material extraordinar si foarte practic

Travertinul Latte are, dupa ii spune si numele, culoarea cafelei cu lapte. Culoarea constanta este prima trasatura care atrage atentia. Datorita acestei culori, aceasta piatra naturala induce spatiului o atmosfera calda si relaxanta. Pe cat de blajina si calda este atmosfera intretinuta de travertinul Latte, pe atat este de rezistenta aceasta piatra. Este una dintre cele mai dure roci din clasa travertinului, rezistand foarte bine presiunii fizice si in cazul produselor groase de doar 1 cm.


Placile au diferite forme si finisaje. Astfel, avem placi dreptunghiulare, patrate si hexagoanale. Ca finisaje intalnim suprafete mate, lucioase, periate, antichizate si daltuite. Trebuie sa retinem ca din travertin Latte se realizeaza si mozaicuri, chiuvete, cadite de dus si alte produse mai mari sau mici, pentru amenajari interioare sau doar cu rol decorativ. Ca exemplu, notam aici lastre mari de travertin Latte de peste doi m lungime care pot placa intr-un mod ingenios spatii de lux, private, corporate sau comerciale.

Travertinul Latte induce spatiului o atmosfera calda si relaxanta.
Travertinul Latte induce spatiului o atmosfera calda si relaxanta.

Travertinul Latte se poate utiliza atat la placari verticale, cat si la cele orizontale. Combinatia caracteristicilor lui – delicatete si duritate – a consacrat folosirea acestei roci in toate tipurile de amenajari, incepand de la bucatarii, bai, crame, holuri pana la birouri, livinguri, saloane de infrumusetare, hoteluri sau cofetarii.

Estetica sa se remarca la placarea peretilor, a pardoselilor, a semineelor, in realizarea de blaturi si contrablaturi sau a elementelor de mobilier. In amenajarile exterioare, travertinul Latte functioneaza perfect in placarea de cladiri, terase acoperite si neacoperite, trepte si contratrepte, socluri si garduri. Pentru ca este o piatra premium (se gaseste foarte rar in Romania!), recomandam ca in compania travertinului Latte sa se foloseasca produse de top, precum diverse tipuri de tencuiala decorativa de calitate superioara.


Estetica sa se remarca la placarea peretilor, a pardoselilor...
Estetica sa se remarca la placarea peretilor, a pardoselilor…

Stilurile rustic si mediteraneean sunt cele care se potrivesc foarte bine culorii si texturii travertinului Latte, mai ales cand suprafata produselor e neprelucrata: antichizata, periata, chituita & matuita, scapitata sau buciardata. In acest caz, asortarea se face cu alt tip de travertin, precum Classic, Yellow sau Silver, cu lemn (un bun partener al traveretinului, in general) sau cu fierul forjat. Poate ca aici este momentul potivit sa subliniem ca nici atmosfera rustica si cu atat mai putin mediteraneeana nu se vor putea intretine cu faianta si gresie, de aceea recomandam utilizarea travertinului de calitate in locul gresiei.

Stilurile rustic si mediteraneean...
Stilurile rustic si mediteraneean…

Abordarea clasica a amenajarilor raspunde si ea perfect acestui tip de piatra naturala, mai ales cand placile sunt lucioase sau mate, cu dimensiuni mai mari. De obicei, locuintele rezidentiale, spatiile comerciale, hotelurile sau cladirile de birouri reprezinta destinatii uzuale pentru travertinul Latte folosit in amenajari elegante, rafinate, sobre.

Asortarea travertinului Latte cu lemnul
Asortarea travertinului Latte cu lemnul
Amenajari elegante, rafinate, sobre
Amenajari elegante, rafinate, sobre

Delicat si foarte rezistent, travertinul Latte reprezinta una dintre cele mai bune, mai ingenioase si mai personalizante solutii pentru amenajarea interioara si exterioara a spatiilor. Este totodata si un material cu un aspect iesit de comun, care raspandeste vibratii pozitive si relaxante in orice loc este folosit, sub orice forma.


Sursa foto: piatraonline.ro si piatraonline.com

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI