Muscata, o floare ideala pentru infrumusetarea casei si a gradinii

Muscata, o floare ideala pentru infrumusetarea casei si a gradinii

Foarte cunoscuta ca si planta de decor, muscata este o floare nepretentioasa si ideala atat pentru exterior cat si pentru interior. Iar daca ii acordam toata atentia si o ingrijim asa cum se cuvine, ea ne va rasplati cu frumusetea ei.


Muscata, o floare des intalnita la fereastrele caselor

Da, este adevarat. Muscatele sunt cele mai des intalnite plante de decor. Sunt preferate datorita aspectului frunzelor si florilor pe care le au. Insa si coloritul este demn de luat in seama. Albe, roz, rosii sau galbene (mai rar) ele transforma la propriu locul in care sunt asezate, loc pe care il fac sa arate ca un curcubeu dupa ploaie.

muscata muscata

Muscate – Perioada de inflorire

Muscatele fac parte din categoria speciilor de flori care infloresc din primavara si pana toamna tarziu, perioada in care daca sunt tunse si udate la timp, ne incanta ochiul cu privelisti minunate.

muscata muscata muscata

Cum stimulam cresterea florilor de muscata

Stimularea cresterii florilor de muscate nu este un procedeu dificil. Pur si simplu se indeparteaza ramurile si florile care s-au uscat.


muscata muscata muscata muscata

Ghivece potrivite pentru muscate

Pentru a avea o planta bogata in flori si frunze, ar trebui sa mentionam faptul ca muscatele au nevoie de ghivece ceva mai late si nu adanci, asa cum ne-am fi asteptat.

muscata muscata

Udarea muscatelor

Specialistii recomanda ca udarea sa se faca in functie de sezon si cu cantitati suficiente de apa. Spre exemplu, in perioadele secetoase, este recomandata udarea (daca s-ar putea cu apa de ploaie) la 1-2 zile. Iarna ceva mai rar sau aproape deloc si numai daca sunt tinute in spatii racoroase si intunecate, spatii precum beciul casei. Si asta deoarece muscatele rezista foarte bine peste iarna intr-un astfel de mediu.

muscata muscata

Bolile la muscate

La fel ca toate plantele de decor, nici muscatele nu sunt ocolite de bolile specifice florilor, boli care pot fi combatute cu fungicide procurate din fitofarmacii.


sursa foto: Pinterest

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI