O gradina bine organizata, inseamna un spatiu folosit eficient – Idei practice aici

O gradina bine organizata, inseamna un spatiu folosit eficient – Idei practice aici

O gradina bine organizata inseamna mai putin efort fizic din partea noastra, dar mai inseamna si un teren folosit la maxim. De aceea credem ca sunteti de acord cu noi cand spunem despre cultivarea legumelor si zarzavaturilor in padocuri de lemn ca este o metoda eficienta.


Experienta ne-a invatat ca se poate obtine o productie indestulatoare si de pe suprafete mai mici, cultivand cate putin din toate. Asta pe de o parte. Pe de alta parte, pentru a ne usura munca si pentru a deveni o activitate placuta, ar trebui sa amenajam si portiuni cu pietris, referindu-ne desigur la aleile dintre straturile cu zarzavaturi. Nu degeaba am afirmat acest lucru pentru ca toata lumea stie cat de suparator este noroiul din gradina atunci cand ploua sau cat de enervante sunt buruienile care cresc mai repede decat legumele pe care le-am sadit in pamant.

Din punctul nostru de vedere, respectiv al unor gradinari amatori, padocurile din lemn sunt o solutie ideala. Daca alegem, spre exemplu, sa cultivam rasadurile in padocuri din lemn, nu vom avea doar o suprafata de pamant lipsita de buruieni, ci vom avea si niste legume mai sanatoase si mai viguroase.

Ne-am documentat, si nu incheiem fara sa va spunem cateva cuvinte despre importanta rotatiei culturilor in gradina. De ce este necesara? Este necesara pentru a exploata resursele solului intr-un mod  cat mai optim. Spre exemplu, daca intr-un an vom cultiva pe o parcela fasole si mazare, doua plante care fixeaza azotul in sol, anul urmator pamantul va fi numai bun pentru varza sau brocoli.


De asemenea daca nu stiti, va spunem noi ca un teren cultivat cu rosii, ardei, vinete sau castraveti, este ideal pentru a planta in anul urmator fasole, mazare, spanac sau salata verde, dar si plante aromate.

gradina gradina gradina gradina gradina

sursa foto

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI