Pas cu pas: Cum să construiești o pergolă în prelungirea casei tale

Pas cu pas: Cum să construiești o pergolă în prelungirea casei tale

O pergolă este o extensie frumoasă și funcțională la orice casă. Poate oferi o zonă de umbră plăcută în curtea ta, un spațiu pentru relaxare sau pentru organizarea de evenimente în aer liber.


Dacă vrei să construiești o pergolă în prelungirea casei tale, iată un ghid pas cu pas care să te ajute să realizezi acest proiect cu succes.

Pasul 1: Planificare și aprobări

Primul pas esențial în construirea unei pergole este planificarea. Decide locația exactă a pergolei, mărimea și forma acesteia.

Consultă regulamentele locale și asigură-te că vei obține orice aprobare sau permis necesar pentru construcție. Aceasta este o etapă importantă pentru a evita probleme legale în viitor.


Pasul 2: Fă o listă cu materialele și uneltele necesare

Înainte de a începe construcția, asigură-te că ai toate materialele și uneltele necesare la îndemână. Fă o listă cu tot ce vei folosi, inclusiv lemn, șuruburi, cuie, beton, unelte de tăiere și măsurare, și alte accesorii.

Asigură-te că vei avea suficiente materiale pentru a finaliza proiectul fără întreruperi.

Ghidul construirii unei pergole de vis – Cum ne relaxam vara aceasta

Pasul 3: Marcaje și nivelare

Alege locația unde dorești să construiești pergola și începe prin a face marcaje precise pentru a delimita zona. Asigură-te că terenul este nivelat.


Dacă este necesar, poate fi util să sapi fundații sau să adaugi beton pentru a crea o bază stabilă.

Pasul 4: Construirea structurii de susținere

Construiește structura de susținere a pergolei folosind lemn tratat sub presiune sau alt material rezistent la intemperii.

Asamblează stâlpii verticali și traversele orizontale pentru a forma scheletul pergolei. Măsoară și nivelul structurii în timpul construcției pentru a te asigura că totul este corect.


Pasul 5: Fixarea în sol

Pentru a asigura stabilitatea, fixează stâlpii în sol folosind șipci metalice și beton. Asigură-te că stâlpii sunt la nivel și la distanțe egale. Așteaptă ca betonul să se usuce complet înainte de a continua.

Pasul 6: Adăugarea grinzii și rafturile superioare

Odată ce structura de susținere este stabilă, adaugă grinzi orizontale la vârfurile stâlpilor. Apoi, fixează rafturile superioare pentru a crea acoperișul pergolei. Acestea vor oferi umbra dorită și vor susține vița-de-vie sau alte plante cățărătoare.

Pasul 7: Finisarea și detaliile

Acum poți să aplici finisaje și să adaugi detalii care vor completa aspectul pergolei. Poți vopsi sau poți lăcui lemnul, adaugă elemente decorative sau iluminat, și să-ți personalizezi pergola după gustul tău.

Pasul 8: Întreținere și amenajare

După finalizarea construcției, nu uita să îngrijești și să întreții pergola. Verifică periodic structura pentru deteriorări sau probleme de stabilitate. Adaugă un strat de lac protector pentru a prelungi durata de viață a lemnului.

Pergola din lemn – o constructie stilizata care confera exteriorului eleganta

Ghidul construirii unei pergole de vis – Cum ne relaxam vara aceasta

Heather Chadduck’s Pergola

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI