Planta care explodeaza in culori ziua si noaptea se retrage timid: Portulaca

Planta care explodeaza in culori ziua si noaptea se retrage timid: Portulaca

Portulaca sau floarea de piatra este planta care ziua iti face gospodaria sa para un teritoriu ce explodeaza de culoare si noaptea se retrage.


Floare de piatra sau portulaca este o planta absolut superba care, pe timp de seara se retrage ca si cand nu a inflorit deloc. Dimineata, planta isi arata florile colorate, ea fiind o planta deloc pretentioasa care infloreste pana la inceputul iernii.

Ce trebuie sa stii despre Portulaca – Floarea de piatra

Daca vrei sa o plantezi in curte sau in gradina ta, trebuie sa stii ca Floarea de piatra este o planta care acapareaza tot teritoriul din jurul ei. Nicio planta nu rezista in jurul acesteia. Cu toate acestea, poti sa plantezi mai multe flori de piatra in curtea ta, flori care sa iti coloreze de gospodaria cu plante micute, dar care cresc repede.

Flori fantastice ale caror moment de glorie este acum: Flori de piatra (Portulaca)

Ingrijirea florii de piatra

In ceea ce priveste ingrijirea florii de piatra, planta nu are pretentii atunci cand vine vorba de locul unde o pozitionezi.


Asa cum ii spune si numele, floarea de piatra poate sa traiasca chiar si in spatii ceva mai secetoase, mai calduroase, in spatii unde bate soarele foarte tare. De aceea, aceasta planta este ideala pentru spatiile unde alte flori nu rezista din cauza caldurii puternice.

De asemenea, planta creste si in spatii comune precum spatiile verzi pe care le gasim in parcuri. Floarea poate sa creasca la fel de bine si in ghiveci, cat si in pamant.

O poti uda zilnic, insa plata nu are nevoie de apa in fiecare zi. Ii poti oferi apa la cateva zile si apoi poti sa lasi soarele sa isi faca treaba.


Vei observa cum infloreste superb.

Aici poti afla 10 lucruri surprinzatoare despre hortensii pe care nu le stiai

sursa foto: Pinterest


 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI