Plantarea în ghivece – Sfaturi utile pentru cei care doresc să înceapă această activitate

Plantarea în ghivece – Sfaturi utile pentru cei care doresc să înceapă această activitate

Plantarea în ghivece este una dintre cele mai ușoare soluții atunci când vine vorba de creșterea plantelor din propria gospodărie, indiferent de mărimea acesteia.


Economisirea compostului

Așează un ghiveci răsturnat peste gaura de drenaj a unui ghiveci înalt, astfel încât numai partea de sus a acestuia trebuie umplută cu compost.

Plantele care încolțesc la adâncime mică și cele pe termen scurt nu au nevoie de o adâncime marea compostului și nu vor suferi. Dacă ghiveciul trebuie să stea într-un loc unde bate vântul prea tare, poți să previi răsturnarea. Cum? Umplând jumătatea de jos cu pietre, pietriș sau cu un strat gros de cioburi.

Hârdaie ce au crăpături

Hârdaiele sunt acele vase din lemn care pot avea crăpături când sunt noi. Vei fi tentat să le căptușești cu polietilenă pentru a păstra compostul înăuntru. Cu toate acestea, fiindcă acesta are un efect de uscare, te sfătuim să nu faci acest lucru.


În schimb, ceea ce te sfătuim să faci este să uzi temeinic lemnul înainte de plantare. El se va umfla prin absorbirea apei și crăpăturile se vor închide.

Alege efectul de cascadă

Dacă vrei să ai plante care atârnă în jurul marginilor vasului, începe cu ele, înclină-le ușor spre exterior că le plantezi. În acest fel, ele se vor orienta încă de la început în direcția corectă pentru a crea un efect de cascadă.

Aranjarea plantelor de pe trepte

Plantele care sunt poziționate în ghivece, petrecute mai înalte, trebuie să arate bine când sunt privite de jos, dar și de sus. De aceea, este important să optez pentru ghivece care au un aspect plăcut, astfel încât să fie estetice.


Când plantezi într-un ghiveci, urmărește ca el să arate bine din orice unghi ar fi privit. El nu trebuie să arate bine numai din partea din care faci plantarea. Un ghiveci de pe prag, de pildă, trebuie să arate bine și când te apropii de ușa de sus și când vii dinspre prag.

Plantarea în ghivece a căpșunilor – Sfaturi utile de luat în considerare

5 Trucuri pentru ca plantarea în ghivece să fie cu adevărat aspectuoasă

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI