Rosiile si cele mai importante beneficii ale acestora – Sfaturi utile
Desi sunt fructe, rosiile sunt consumate si gatite in preparate sarate, in feluri principale de mancare. Sunt pline de beneficii pentru organismul nostru, dar sunt si bogate in nutrienti importanti.
Rosiile sunt o sursa importanta de antioxidanti, ceea ce duce la reducerea a o multime de boli destul de grave precum bolile de inima sau cancerul. Sunt o sursa importanta de vitamina C, potasiu, folat si vitamina K.
Exista mai multe specii de rosii, toate in diferite soiuri, culori si dimensiuni. In articolul urmator iti prezentam cele mai importante beneficii ale rosiilor.
Cum sa ai rosii gustoase si carnoase in 3 pasi simpli
Cateva informatii importante despre rosii
Continutul de apa pe care il regasim in aceste fructe este de aproximativ 95%. O rosie medie are aproximativ 18 calorii, contine 95% apa, 0,9 grame proteine, 3,9 grame de carbohidrati, zahar, fibre, dar si grasimi.
Frumoasele fructe rosii contin si vitamine precum vitamina C, vitamina K1, dar si vitamina B9 , adica folat.
Sursa importanta de fibre, vitamine si minerale
Rosiile sunt o sursa importanta de fibre, dar si de vitamine si minerale. Rosiile contin vitamina C, vitamina esentiala in organismul nostru. De asemenea, ele contin si potasiu, un mineral esential ce ne ajuta sa tinem sub control tensiunea arteriala si sa prevenim diferite boli ale inimii.
De asemenea, rosiile contin si vitamina K1, o vitamina importanta atunci cand vine vorba de sanatatea oaselor.
Retete de ingrasamant natural pentru rosii gustoase, carnoase si sanatoase
Beneficiile rosiilor asupra sanatatii
Rosiile te ajuta sa mentii sanatatea inimii, sa previi cancerul, dar si sa te bucuri de o sanatate a pielii tale pe termen lung. Studiile arata ca rosiile contin substante care te ajuta sa previi arsurile solare.
Secretele cultivarii rosiilor in ghiveci – Vei avea rosii gustoase, carnoase!
sursa foto: Pinterest