Cum sa ai rosii gustoase si carnoase in 3 pasi simpli

Cum sa ai rosii gustoase si carnoase in 3 pasi simpli

Cu rosii gustoase si carnoase poti realiza salate, supe creme, dar si sosuri pentru paste. Iata cum sa cresti in propria curte astfel de rosii pentru a te bucura de gustul lor de altadata.


Iata cum sa cresti si tu rosii gustoase, carnoase, deosebite pentru a prepara mancaruri iubite de intreaga familie.

Alegerea soiului potrivit

In primul rand, este important sa alegi soiul potrivit pentru a te bucura de rosii gustoase. Cele mai populare soiuri de rosii sunt:

  • Inima de bou;
  • Portocalia de Mischii;
  • Puszta Kolozs;
  • Rosiile de Tiganesti;
  • Rosiile pitice;
  • Pontica.

De exemplu, inima de bou este rosia romaneasca cea mai raspandita. Aceasta este rezistenta la boli, gustoasa, o rosie deosebita. Dupa culegere, ea rezista cateva zile bune si este mare ca si dimensiune. De asemenea, are rezistenta mare si la transport. De aceea, este una dintre cele mai raspandite rosii de la noi din tara.


7 Secrete de cultivare si crestere a morcovilor in gradina casei tale

Ofera-le apa de care au nevoie

Pentru ca rosiile sa creasca sanatos, ele au nevoie de multa apa. Rosiile sunt compuse din  peste 95% apa, asa ca au nevoie de acest lichid pentru a se dezvolta sanatos.

In perioadele secetoase trebuie sa le oferi apa prin irigatii si stropit pentru a compensa faptul ca nu ploua. O planta de rosii are nevoie de aproximativ 5 litri de apa.

Plantarea si ingrijirea corecta a culturii de castraveti

Ingrasamant pentru rosii gustoase

Rosiile, dar si multe alte fructe si legume, te vor bucura cu o cultura bogata daca le oferi ingrasamantul potrivit. Incurajeaza-le cresterea prin 1,5 kg de azotat de calciu la aproximativ 100 de metri de rosii. Poti repeta acest procedeu dupa aproximativ doua saptamani.


Incurajam cultura sa creasca sanatos, bogat pentru a avea rosii carnoase.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI