Sangele voinicului, Lathyrus sau Mazare dulce – Floare ce ajunge si pana la 2m inaltime

Sangele voinicului, Lathyrus sau Mazare dulce – Floare ce ajunge si pana la 2m inaltime

Originea acestei plante este Italia Meridionala, Sicilia. Lathyrus, mazarichea parfumata, mazarea dulce sau sangele voinicului este o planta agatatoare, o planta care poate ajunge la inaltimea de 2 m.


Ea infloreste din luna mai pana luna iulie, facandu-ne gospodaria mai frumoasa si mai colorata. Florile soiurilor moderne sunt mari, iar gama de culori este una variata, o gama de culori care ne va incanta privirile.

Tulpinile aceste flori sunt subtiri, muchiate si aripate. Frunzele paripenat compuse, cu 2-3 foliole ovale, poarta la baza doua stipele si sunt terminate cu un carcel mare, care permite plantei sa se prinda de tutorii pusi la dispozitie.

Cum arata aceasta floare

In ceea ce priveste aspectul plante, florile mari sunt grupate cate 2-6 in ciorchini sustinuti de pedunculi lungi. Aceste flori frumoase sunt divers colorate, in nuante care te vor cuceri si sunt foarte placut parfumate.


La aceasta specie s-au creat foarte multe soiuri, cu deosebire in Anglia si SUA, ce apartin mai multor tipuri sau rase.

Ingrijirea acestei flori

In ceea ce priveste ingrijirea acestei plante, solul pe care se face cultura trebuie sa fie destul de usor, bine drenat. Pamantul unde vei planta aceasta frumoasa floare trebuie sa fie lucrat profund, cu fertilitate buna si cu un pH de 6-7,5.

Planta necesita o temperatura moderata. Caldura mare si seceta diminueaza calitatea si opresc cresterea si inflorirea. Cele mai bune conditii sunt create de temperaturi moderate, temperaturi cuprinse intre 12 si 15 °C.


De asemenea, planta are nevoie de umiditate relativ ridicata. Ploile, uneori prea reci, din regiunile de deal si de munte dauneaza acestor plante.

Cultura plantei Lathyrus

In ceea ce priveste cultura, ea se infiinteaza prin seminte semanate direct la locul definitiv prin lunile martie sau aprilie. Se seamana in cuiburi (3-4 seminte la un cuib), la distanta de 25 cm pe rand sau pe santulet (1-2 seminte la 8-10 cm distanta).

Adancimea de semanat este de 2-3 cm. Se poate semana in randuri simple sau duble, la distante ce pot varia de la 25 cm la 50 cm, cu poteca de 70-100 cm.


Cum se realizeaza sustinerea plantelor

Sustinerea plantelor se realizeaza dupa mai multe procedee. De exemplu, puteti opta pentru instalarea de spalieri cu doua sarme groase. Una se pune in partea de jos si cealalta sus, catre varful plantelor. De asemenea, exista si dirijarea plantelor cu ate sau sfori verticale prinse de cele doua sarme.

Udarea

Udarea se face in mod moderat, evitandu-se stropirea frunzelor, deoarece sunt predispuse ingalbenirii si atacului de fainare.

Fertilizarea

Fertilizarea suplimentara se aplica la doua trei saptamani, folosindu-se solutii de concentratii de 0,1-0,2%.

Recoltarea

Recoltarea acestea frumoase flori se face dimineata devreme, atunci cand sunt in faza de boboc semideschis.

Crizantema, floarea de aur a toamnei, comoara din gradina noastra

Sfaturi pentru mica ta afacere: Pastrarea corecta a florilor inainte de livrare

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI