Secrete din gradina: Cultivarea si ingrijirea florilor de vara

Secrete din gradina: Cultivarea si ingrijirea florilor de vara

O gradina frumoasa trebuie musai sa aiba flori frumos colorate. Sunt flori de vara care pot fi plantate in orice gradina: petunii, garofite, galbenele, verbine sau lantana. Aceste flori de sezon infrumuseteaza gradina si sunt usor de plantat si intretinut.


Pamantul potrivit pentru a cultiva flori de vara

In primul rand aceste flori se planteaza intr-un pamant care sa fie reavan tot timpul si care sa permita scurgerea rapida a excesului de apa. Pentru a drena pamantul cat mai bine se recomanda amestecarea solului cu putin nisip.

Recomandat este ca pamantul germinativ sa fie format din pamant cernut pentru a fi usor de penetrat de radacini, iar restul de pamant aplicat dupa insamantarea trebuie sa fie redus.


Semintele nu trebuiesc acoperite cu mult sol, ci doar cu un strat foarte subtire. Se recomanda ca semintele sa fie plantate la o distanta de 5 cm una fata de alta, pentru a se dezvolta corespunzator.

Daca plantati mai multe seminte in acelasi loc riscati sa nu se dezvolte planta asa cum trebuie.

Udarea rasadurilor si pastrarea umiditatii


Pentru a uda rasadurile se recomanda pulverizarea fina cu apa calduta pentru a evita alterarea patului germinativ. Daca udati cu furtunul din abundenta, veti compromite cultura.

Udatul din abundenta NU face bine ci doar rau la florile din gradina. Florile de vara sunt foarte sensibile si au nevoie sa aiba mereu o umiditate constata pentru a permite dezvoltarea plantei in conditii optime.

Se recomanda sa acoperiti ghivecele insamantate cu clopote transparente pentru a asigura o umiditate constanta si pentru a ajuta ca incoltirea sa se faca mai repede.


Unde se pot cultiva plantele de vara?

Plantele de vara pot fi foarte usor cultivate in gradina dar si in ghivece in spatii mici. Daca locuiti la bloc si va doriti o gradina de plante de vara este recomandat sa le plantati in ghivece mici sau in jardiniere.

Sunt plante care infrumuseteaza balconul si gradina si se pot planta  si ingriji foarte usor.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI