Secretele îngrijirii crizantemelor – Cum să crești flori sănătoase și pline de culoare

Secretele îngrijirii crizantemelor – Cum să crești flori sănătoase și pline de culoare

Secretele îngrijirii crizantemelor: Crizantemele, cu frunzișul lor bogat și florile cu petale bogate și variate, sunt unele dintre cele mai iubite flori de toamnă.


Cu toate acestea, pentru a te bucura de crizanteme sănătoase și pline de culoare în grădina ta sau în ghiveci, trebuie să le oferi îngrijire corespunzătoare.

Alegerea locului potrivit

Pentru a obține crizanteme sănătoase, alege un loc cu expunere la soare parțial sau complet, unde acestea să primească cel puțin 6 ore de lumină pe zi.

Evită zonele cu umbră excesivă sau cu adăpost constant împotriva vântului, deoarece aceste condiții pot favoriza dezvoltarea bolilor.


Sol adecvat

Crizantemele preferă soluri bine drenate și bogate în materie organică. Asigură-te că solul este ușor și nu reține excesiv apa. Dacă solul tău este argilos, amestecă-l cu nisip sau materie organică pentru a-i îmbunătăți drenajul.

Udarea corectă

Menține solul constant umed, dar nu înecat. Crizantemele nu tolerează udarea excesivă sau uscăciunea excesivă.

Udă-le în mod regulat și evită udatul frunzișului pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului și a altor boli.


Îngrășăminte potrivite

Aplică îngrășăminte cu eliberare lentă sau îngrășăminte lichide solubile în apă pentru a furniza crizantemelor nutrienții de care au nevoie.

Începe să fertilizezi în primăvară și continuă în timpul sezonului de creștere, urmând instrucțiunile de pe ambalaj.

Tăierea și curățarea regulată

Îndepărtează florile vechi și frunzișul uscat pentru a promova înflorirea continuă. Pentru a obține flori mai mari și mai bogate, taie crizantemele la jumătatea verii sau după ce tulpinile au crescut la înălțimea dorită.


Protecție împotriva dăunătorilor și bolilor

Supraveghează cu atenție crizantemele pentru semne de dăunători sau boli. Aplică insecticide și fungicide preventive sau tratamente specifice dacă este necesar.

O bună igienă a grădinii, cum ar fi curățarea regulată a frunzișului și a resturilor vegetale, poate ajuta la prevenirea problemelor.

Pentru a le menține sănătoase și pline de viață, crizantemelor trebuie să le acorzi îngrijirea potrivită.

Respectând aceste secrete și oferindu-le dragostea și atenția de care au nevoie, vei putea să te bucuri de crizanteme magnifice pe tot parcursul sezonului lor de înflorire.

5 Lucruri pe care trebuie să le faci în grădina ta de legume toamna

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI