Sfantul Ilie – Traditii si curiozitati interesante despre sarbatoarea din 20 iulie

Sfantul Ilie – Traditii si curiozitati interesante despre sarbatoarea din 20 iulie

Sfantul Ilie era bun la suflet, corect si drept. Aceasta sarbatoare este recunoscuta in popor pentru ca anunta venirea ploilor. Sfantul Prooroc Ilie era bun la suflet, iar acum este cunoscut pentru ca se sarbatoreste pe data de 20 iulie. Acesta anunta venirea ploilor, aduce grindina si poate provoca si tunete si fulgere.


Sfantul Ilie marcheaza si miezul verii pastorale. In popor, se spune ca Sfantul Ilie era cu suflet bun, dar iute la manie.

Se spune ca aduce ploi deoarece rugaciunea sa a salvat de la seceta poporul din Israel.

Despre sarbatoarea Sfantului Ilie

In fiecare an, pe data de 20 iulie crestinii ortodocsi il sarbatoresc pe Sfantul Prooroc Ilie. El a fost ispitit de diavol sa isi ucida parintii, insa apoi s-a cait.


Se spune ca atunci cand tuna si fulgera, Sfantul Ilie pleaca la vanatoare de demoni.

Descopera aici mai multe detalii despre frumoasele si interesantele traditii romanesti

Traditii de Sfantul Ilie

Se spune ca, pe data de 20 iulie, atunci cand este sarbatoarea Sfantului Ilie se mananca primele roade ale verii. Oamenii mananca astazi nuci si mere si se bucura de ele pentru ca Sfantul Ilie a ocrotit roadele si culturile.

O alta traditie destul de interesanta spune ca astazi, pe 20 iulie, fetele tinere se tavalesc in canepa. Daca fac acest lucru, in noaptea de 20 iulie ele vor visa cum le va fi soarta in aceasta viata. In cazul in care ele viseaza canepa verde, fetele se casatoresc cu un barbat tanar. Daca viseaza canepa uscata, atunci se spune ca respectiva fata se va casatori cu un barbat in varsta.


In aceasta noapte de Sfantul Ilie oamenii se roaga, iar Cerul se deschide si le sunt ascultate rugaciunile. Toate dorintele oamenilor se spune ca se implinesc daca se roaga in seara de 20 iulie.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI