Sfaturi pentru alegerea unui furtun de grădină de calitate

0
78

Sfaturi pentru alegerea unui furtun de grădină de calitate

Odată cu sosirea primăverii, vei putea să te ocupi din nou de pasiunea ta – grădinăritul. Dar, mai întâi, asigură-te că ai la îndemână un furtun de grădină de calitate. Fie că este momentul să îl schimbi pe cel vechi, fie că nu mai ai niciunul, trebuie să te asiguri că alegi produsul potrivit pentru activitatea ta și spațiul de care dispui. 


Citește în continuare câteva sfaturi utile care te vor ajuta să alegi din prima furtunul de grădină potrivit și să economisești astfel timp prețios pierdut prin magazinele de profil. 

Furtun de grădină de calitate – materialul face diferența!

Primul criteriu de selecție care contează în alegerea unui furtun de grădină de calitate este materialul din care este realizat. Ia în calcul că un furtun de calitate este realizat din mai multe straturi pentru un plus de siguranță. Un produs bun este făcut astfel încât să reziste în timp la intemperii și la mucegai. Totodată, un produs în care merită să investești este întărit pentru presiune ridicată, ceea ce înseamnă că nu va crăpa în timp, ci îți va fi alături multe anotimpuri la rând. 

Temperatura de lucru este alt criteriu la care trebuie să fii atent. Dacă pe etichetă este specificat că permite de la minus zero grade până la 65 de grade Celsius sau chiar mai mult, atunci merită investiția. Înseamnă că modelul respectiv poate transporta fără probleme și apă foarte rece, dar și apă caldă fără să se deformeze în timp. 


Nu neglija greutatea furtunului pentru grădină 

După ce te-ai asigurat că furtunul de grădină ales bifează caracteristicile de mai sus, verifică și greutatea acestuia. Poate că acum nu pare un detaliu important, însă când îl vei manevra cu dificultate vei regreta că nu ai ținut cont și de acesta. Ai nevoie de un model pe care să îl poți rula cu ușurință, dar și muta în funcție de activitățile pe care le faci – de la udarea florilor, a legumelor, a pomilor fructiferi și a arbuștilor până la spălarea mașinii și a aleilor din jurul locuinței. 

Ia în calcul și faptul că ai nevoie de un model care să nu ocupe mult spațiu și pe care să îl poți rula și derula fără efort, mai ales dacă va fi utilizat și de doamna casei și de copii.

Lungimea furtunului de grădină, detaliul care asigură compatibilitatea

Dincolo de specificațiile tehnice ale furtunului de grădină, mai trebuie să ții cont și de dimensiunea spațiului în care îl vei folosi. Un furtun folosit prin preajma casei, pentru a uda florile, nu trebuie să fie mai lung de trei metri. Însă dacă ai o grădină mai mare, achiziționează unul care să aibă chiar peste 20 de metri. Ține cont și de distanța dintre grădină și sursa de apă, dar și de diametrul furtunului. Un produs mai larg poate transporta mai multă apă într-un timp mai scurt. 


Descoperă oferta completă de furtunuri pe efurtun.ro și alege modelul care se potrivește nevoilor grădinii tale.

sursa foto: Unsplash