Sfaturi utile de ingrijire pentru cele mai iubite flori: trandafirii

Sfaturi utile de ingrijire pentru cele mai iubite flori: trandafirii

Chiar daca ingrijirea trandifirilor poate sa para complicata, cresterea acestora este mai mult decat o placere, este o adevarata pasiune.


Trandifirii ne infrumuseteaza gradina sau curtea asa cum nu o poate face nicio alta floare. Design-ul lor unic si culorile frumoase, impreuna cu parfumul lor placut, iti ofera o placere nemaintalnita.

Cand se planteaza trandafirii

Plantarea trandafirilor se face toamna, insa acestia pot fi plantati si primavara, din martie pana in luna aprilie. Tufele care deja au crescut trebuie sa fie ingrijite constant.

Daca vrei si tu sa ai trandafiri in gradina ta, trebuie sa stii ca inainte de plantare se face fasonarea radacinilor. Radacinile lungi si groase se scurteaza la 15-20 cm, iar cele subtiri la cativa cm. Ramurile se vor scurta si ele la 4-5 muguri.


Radacinile fasonate se introduc intr-o mocirla formata din pamant, balegar si apa. Apoi, facem o groapa de plantare de aproximativ 40 cm adancime si 40 de cm latime.

In groapa respectiva o sa se faca un musuroi de pamant pe care se aseaza radacinile. Este bine ca pamantul pe care il folositi sa il amestecati cu 2 kg de gunoi de grajd sau ingrasamant din resturi vegetale.

Apoi, tot ce trebuie sa faceti este sa udati trandafirii.


Inmultirea trandafirilor

Inmultirea trandafirilor cu astfel de butasi se face plantand butasii intr-un sol reavan, cu ajutorul unui plantator. Dupa plantare, butasul se uda si se acopera cu o sticla de plastic de aproximativ 25 cm inaltime. Sticla are rolul de a crea un mediu umed in jurul butasului si de a il proteja de gerul din timpul iernii.

Udarea butasilor de trandafiri se face periodic, iar primavara, dupa 10-15 aprilie se va indeparta sticla. Daca s-a folosit o sticla cu dop, intai se va inlatura dopul, urmand ca dupa o saptamana sa se indeparteze toata sticla,

Cresterea trandafirilor in solar

Trandafirii sunt cele mai cultivate flori din sere sau solarii. Pentru a cultiva trandafiri in sera sau solariu, trebuie sa stii ca acestia prefera lumina, dar nu in exces.


In esenta, climatul din interiorul unei sere este format din: temperatura, umiditate, intensitatea luminii si concentratia de CO2.

Majoritatea serelor mari sunt echipate si cu lumini artificiale de crestere. Dca vrei si tu sa optezi pentru astfel de lumini, o sa ai nevoie de un generator de curent.

Conditiile din interiorul unei sere pot fi controlate si administrate, iar tu poti creste trandafiri, indiferent de anotimp.

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI