Singurul fruct care poate rezista chiar și un an fără să fie pus la rece. „Pepenele de iarnă” are proprietăți medicinale nebănuite

Singurul fruct care poate rezista chiar și un an fără să fie pus la rece. Recent, fructul, denumit „Pepene de iarnă”, a fost recent omologat în România de către specialiștii de la Banca de Resurse Genetice Vegetale (BRGV) Buzău.


Singurul fruct care poate rezista chiar și un an fără să fie pus la rece

Acest pepene are o durabilitate remarcabilă, pentru că rezistă până la un an fără să fie păstrat la frigider. Ingredientul care îi asigură longevitatea este un strat fin de ceară albă, care nu doar că protejează fructul, ci poate fi utilizat și ca tratament naturist.

Cercetătorii de la Buzău au numit soiul „Record”, datorită dimensiunilor sale impresionante, care pot depăși 20 de kilograme. Poate rezista chiar și un an, fără să fie pus la rece.

Seamănă cu un dovlecel, are gust de castravete şi se poate folosi în diverse preparate gustoase. În plus, are numeroase beneficii pentru sănătate.


Pepenele de iarnă, beneficii mari pentru sănătate

„Nu are gustul unui pepene, așa cum îl cunoaștem. Gustul este dulce-acrișor, pulpă albă. Sigur este apreciat din plin pentru beneficiile lui medicinale. Este un fruct bogat în antioxidanți, deci foarte bun pentru sănătate”, a precizat Costel Vânătoru, cercetător BRGV Buzău, la Antena 3.

„Sunt în acești saci pentru că sunt foarte mari, grei și pentru a preveni ruperea lor de pe plantă. Deci practic noi trebuie să le asigurăm, la soiul acesta care produce fructe mari, un sistem de susținere puternic, sârme rezistente, suporți puternici de susținere pentru a ajuta să nu se rupă fructele.”, mai spune specialistul.

Ceara care îl acoperă, folosită în industria farmaceutică

Pepenele este acoperit cu un strat protector de ceară, care poate poate fi folosită în industria farmaceutică, pentru că are o puritate foarte mare.


„Vorbim de o ceară de puritate foarte mare, pentru că e o rășină naturală. Vorbim de o pruină, un strat de protecție pe care fructul și-l creează pentru a se proteja în primul rând de agenții patogeni.”, a mai adăugat cercetătorul BRGV Buzău.

Nu are gustul pepenelui obișnuit, însă pepenele de iarnă se remarcă printr-un gust dulce-acrișor și o pulpă albă, apreciată pentru proprietățile sale medicinale.

„Fructele sunt foarte mari și grele, așa că le asigurăm suport cu sârme rezistente și suporturi puternice”, adaugă specialistul.


Sursa foto: bzi.ro/ captură video

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI