Spatii de joaca amenajate pentru cei mici in curtea casei tale

0
2959

Spatii de joaca amenajate pentru cei mici in curtea casei tale

Copiii au nevoie de astfel de spatii de joaca pentru a isi consuma energia si pentru a se bucura de momentele petrecute afara. De aceea, daca locuiesti la curte este important sa ii amenajezi celui mic un astfel de spatiu de joaca.


Ca si odihna, invatatul si miscarea, joaca este o activitate extrem de important pentru un copil. Copiilor le trebuie un spatiu de joaca in casa, in curte sau in gradina pentru a isi pune imaginatia la incercare, dar si pentru a se bucura de timpul lor liber.

De ce este important ca un copil sa se joace

Multi oameni vad joaca copiilor ca pe o simpla activitate, insa adevarul este ca specialistii recunosc ca este mult mai mult decat atat. Joaca in aer liber este si mai importanta decat joaca in casa. Mediul inconjurator ii ajuta pe cei mici sa exploreze, sa se dezvolte sanatos, dar si sa faca multa miscare. De aceea, daca locuiesti la curte este important sa ii amenajezi copilului tau un astfel de spatiu de joaca.

Copiii invata prin joaca si, in acest fel, nu doar ca se distreaza, dar descopera si felul in care functioneaza lucrurile. Jocurile le stimuleaza atat creierul, cat si imaginatia, indemanarea, dar si multe alte abilitati.


Parintii isi indeamna copiii sa se joace atat singuri, atunci cand ei fac treaba in casa, dar si cu alti copii. Munca si joaca in echipa ii stimuleaza celui mic abilitatile sociale si il ajuta sa fie mult mai pregatit pentru provocarile ce il asteapta in viata.

Asa cum lumea este un spatiu din care noi invatam in fiecare asa, asa poate fi pentru un copil terenul de joaca.

Amenajarea unor spatii de joaca pentru cei mici


Daca locuiesti la curte, amenajeaza-i celui mic in acest loc un leagan, un topogan, dar si un loc in care sa se joace cu prietenii sai.

sursa foto: Pinterest