Tipuri de centrale termice si functiile acestora

Tipuri de centrale termice si functiile acestora

Te-ai hotarat sa achizitionezi o centrala termica. Ai nevoie mereu de apa calda, dar si de caldura si nu vrei sa mai depinzi de sistemul de caldura al blocului.


Alegerea unei centrale termice presupune independenta, reducerea cheltuielilor si posibiltatea de a beneficia de apa calda si caldura oricand doresti! Multe persoane aleg sa isi monteze o centrala deoarece nu mai trebuie sa plateasca pierderile inregistrate pe coloana sau la subsol, valabil pentru persoanele care locuiesc la bloc.

Dar cate tipuri de centrale termice exista, care sunt acestea si ce functii au ele? Vrem sa va prezentam cateva aspecte detaliate, chiar in articolul de mai jos.

Tipuri de centrale termice:

1. Centrale termice murale: se monteaza pe perete si functioneaza cu ajutorul combustibilului gazos.


Centralele termice murale sunt cele mai populare deoarece au un cost initial mai mic. Aceste centrale sunt potrivite gospodariilor in care exista retea de gaze naturale.

Daca aveti o casa la tara, cea mai potrivita este o astfel de centrala termica pe gaz.

Nu consuma mult, costul initial nu este mare si este potrivita pentru o familie mica, dar si pentru o familie cu mai multi membri.


2. Centrale termice pe combustibil solid: functioneaza cu ajutorul lemnelor sau a carbunelui pentru ardere.

Astfel de centrale termice pe lemne sunt potrivite pentru gospodariile unde nu exista retea de gaze naturale.

Aceasta centrala inlocuieste cu succes soba clasica, foloseste lemnul ca si combustibil si este potrivita pentru cei care doresc sa aiba costuri de exploatare reduse.


Cei care locuiesc in medii in care nu exista retea de gaze aleg o astfel de centrala termica pe combustibil solid.

Un alt avantaj pe care il are o astfel de centrala este ca se foloseste extrem de usor.

De asemenea, daca centrala nu depinde de niciun furnizor de gaze sau de electricitate, acest lucru inseamna ca nu va mai trebui sa platiti nicio factura in plus pentru a o folosi.

3. Centrale termice electrice: folosesc energie electrica pentru incalzire.

Centralele termice electrice sunt solutia potrivita pentru cei care isi doresc caldura si apa calda mereu. Asa cum probabil banuiti deja, centrala functioneaza pe baza de curent electric, fara sa trebuiasca sa existe o racordare la un sistem de furnizare a gazului.

Centrala electrica este dotata cu un panou de comanda, prin intermediul caruia se poate controla temperatura si se regleaza furnizarea de apa calda.

Daca aveti nevoie de apa calda in plus, se poate adauga oricand un boiler suplimentar la aceasta centrala.

Centrala termica electrica poate sa fie folosita fara gaze, de aceea nu va exista niciodata teama scurgerii sau acumularii de gaze, dar nici de detectoare speciale.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI