Toamna în curte și grădină – Lucruri pe care trebuie să le faci în acest anotimp

Toamna în curte și grădină – Lucruri pe care trebuie să le faci în acest anotimp

Toamna în curte: Toamna aduce o schimbare spectaculoasă a peisajului în curtea și grădina ta. Este momentul potrivit pentru a pregăti terenul pentru sezonul rece și pentru a te bucura de ultimele zile calde în aer liber.


Recoltarea și conservarea

Toamna este momentul ideal pentru a recolta roadele grădinii tale. Culege legumele și fructele mature și păstrează-le într-un loc răcoros și uscat.

Poți, de asemenea, să faci gemuri, murături și compoturi din recolta ta proaspătă pentru a te bucura de acestea pe parcursul iernii.

Curățenie și îndepărtarea frunzelor căzute

Frunzele căzute pot crea un covor dens și pot îngrădi lumina și aerul pentru plantele tale. Folosește o mătură pentru a le aduna și a le elimina din curte și grădină. Acest lucru va ajuta la menținerea sănătății plantelor și la evitarea problemelor cu mucegaiul și bolile.


Îngrijirea peluzei

Pentru o peluză sănătoasă în primăvara viitoare, trebuie să îi acorzi atenție specială în toamnă. Tunde iarba la o înălțime mai scăzută și apoi aerisește solul pentru a permite rădăcinelor să respire.

Aplică îngrășământ cu eliberare lentă pentru a hrăni iarba pe tot parcursul sezonului rece.

Plantarea bulbilor de primăvară

Dacă dorești ca grădina ta să fie înflorită la primăvară, toamna este momentul potrivit pentru a planta bulbi de flori cum ar fi lalele, zambile sau narcise. Sapă găuri în pământ și plantează bulbii înainte ca temperaturile să scadă prea mult.


Protejează plantele sensibile la ger

Dacă ai plante care nu rezistă temperaturilor scăzute, este important să le protejezi înainte de primul îngheț. Poți acoperi plantele delicate cu pânză sau folie de protecție și să adaugi un strat de mulci în jurul rădăcinilor pentru a le menține calde și ferite de frig.

Îngrijirea și tăierea arbuștilor și copacilor

Toamna este momentul potrivit pentru a tăia și a îngriji arbuștii și copacii din curte.

Tunde ramurile moarte sau deteriorate pentru a promova creșterea sănătoasă în primăvara următoare. De asemenea, poți aplica un strat de mulci în jurul rădăcinilor pentru a le proteja de frig și pentru a menține umiditatea.


 

5 Lucruri pe care le poți face pentru a te bucura de o toamnă confortabilă în propriul cămin

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI