Totul despre crini – Flori cu miresme absolut îmbătătoare, superbe

Totul despre crini – Flori cu miresme absolut îmbătătoare, superbe

Am pregătit pentru tine totul despre crini, aceste frumoase flori ce au un miros puternic, cresc în bulbi și sunt absolut spectaculoase. Ele atrag privirile oriunde se află.


Genul Lilium cuprinde numeroase specii, cunoscută cu numele de crin, în majoritatea provenind din China și Japonia. Ele au varietatea formelor și culorilor cum la puține flori se întâlnește.

Despre crini, aceste flori superbe

Crinul este cunoscut de foarte multă vreme. În antichitate și-a împărțit gloria cu trandafirul.

Grecii și romanii îl consacrau zeței frumuseții, dar cel mai adesea simboliza sentimentele de speranță și puritate ale sufletului. Toate speciile sunt plante vivace, cu bulbi solzoși, care asigură perenitatea și înmulțirea pe cale vegetativă.


Tulpinile aeriene sunt drepte, cu frunze ovale sau lanceolate, de cele mai multe ori sesile.

Cerințele ecologice ale plantei

În ceea ce privește cerințele ecologice, planta are nevoie de o expoziție la semiumbră. Insolație puternică dăunează calității florilor (colorit și vigoare).

Le plac amplasamentele aerate și apărate de gerurile puternice. Cresc bine într-un sol ușor și bogat în humus, cu un pH ușor acid (6).


Dacă este cazul, se asigură drenaj artificial și un amestec de pământuri făcut anume.

Înmulțirea crinilor

În ceea ce privește înmulțirea, aceasta se face în mod normal pe cale vegetativă, prin separarea polipilor, cu grijă pentru a nu se desprinde solzii.

Lucrarea se efectuează vara pentru specia L. candidum și toamna pentru celelalte specii. Plantarea bulbilor se face imediat sau după 2-3 săptămâni de păstrare în depozite. Se mai înmulțește și prin bulbi de mărimea unor boabe de mazăre, ce se formează pe tulpinile aeriene la subsuoara frunzelor. Acest lucru se face la specia L. tigrinium.


De asemenea, se pot face butași din solzii bulbilor, care se pun la înrădăcinat în lădițe cu nisip. La baza solzilor apar bulbișori la speciile L. candidum si L. speciosum. 

Cum stimulăm înflorirea mușcatelor pentru a ne bucura de miresme intense și culori superbe

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI