Trendul in 2022 – viata in case mici. Ati alege astfel de proiecte de la Smart Home Concept?!

Trendul in 2022 – viata in case mici. Ati alege astfel de proiecte de la Smart Home Concept?!

Se pare ca in ultimul timp un nou trend castiga tot mai mult teren si anume viata in case mici.


Este celebru momentul care a devenit viral, cu anuntul garsonierei in Cluj, inchiriata la un pret exorbitant. Desigur, nu vorbim neaparat de suprafete atat de mici. Ideea de a trai cat mai simplu pare sa fie un ghid al vietii sanatoase pentru tot mai multe persoane.

Cu gandul la a avea o casa nu foarte mare pentru ca nu au o familie extinsa, unii aleg un proiect de structura de casa mica. Ori poate sunt intr-o etapa a vietii lor in care ultima grija ar fi sa intretina un spatiu extins.

In termeni de specialitate numim asta downsizing si se pare ca a devenit un fenomen. In Romania acest curent este inca incipient, insa cu siguranta va deveni unul de mare amploare.


Este stilul de viata living small, un concept care provoaca la a trai minimalist. Nu este imposibil pana la urma. Inseamna sa ne simplificam viata si sa lasam in urma ideea de a acumula cat mai multe bunuri.

Cat de mic inseamna totusi suficient?

Contrar aparentelor, perioada de pandemie i-a determinat pe multi sa fuga de la bloc si din case mici, sa se orienteze spre acele locuinte cu spatiu mai amplu. Sa aiba libertate in propria casa.

Gandind din punct de vedere financiar, este rentabila o casa mica. Cei interesati pot descoperi la Smart Home Concept, cu pagina oficiala Smarthomeconcept.ro, proiecte interesante de case mici.


Unele studii pe piata, realizate in special pentru acest interes, releva ca pentru un trai
confortabil avem nevoie de un spatiu intre 9 si 37 mp. Pentru unii este prea putin. Insa la fel de important este si cum este compartimentat si amenajat, incat sa fie practic, functional, dar si estetic. Pana la urma, indiferent de suprafata pe care o avem aceasta trebuie organizata in asa fel incat sa raspunda nevoilor fiecaruia si sa reflecte si stilul de viata pe care il avem.
Desigur, astfel de schimbari sunt necesare si la nivel mintal. Sa triezi lucrurile si sa te rezumi la putin trebuie sa fie multumitor, nu un chin.

Proiecte de la Smart Home Concept

Smart Home Concept ii delecteaza pe doritori cu proiecte diverse printre care si cele mici, cu mansarda. Exista o diversitate de tipuri, de la cele de putin peste 50 de mp pana la cele de peste 100. Ce-i drept si mansarda poate fi considerata extra spatiu, unde poate fi amenajata camera.

Cu 2 sau 3 camere, unele cu mansarda, altele fara, in functie de terenul disponibil aveti de unde alege. In aceasta perioada exista promotii active pentru foarte multe din proiectele de case din portofoliul celor de la Smart Home Concept.
Desigur, asa cum unii nu isi pot imagina sa se mute la casa si sa aiba una fara etaj, pe un singur nivel, altii nu inteleg preferinta pentru casele mici. Exista insa si un astfel de public, ce are diverse optiuni de proiecte moderne si interesante.


 

Contact: office@smarthomeconcept.ro

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI