Truc de design: Caramida aparenta, o solutie rentabila cu impact garantat

Truc de design:  Caramida aparenta, o solutie rentabila cu impact garantat

Pentru o schimbare rapida de decor in locuinta ta iti propunem caramida aparenta, care nu trece neobservata in nici o camera, fie ca e hol de trecere sau placare exterioara. Nuantele sale calde induc o stare de confort psihic, acestea fiind asemanatoare culorilor din natura care indeamna la reverie si armonie cu mediul exterior. Dincolo de aceste calitati estetice, caramida aparenta are multe alte proprietati fizice deosebite, de care omul s-a folosit inca de la inceputurile civilizatiei pentru a-si construi si a-si decora locuintele.


Caramida aparenta, intre „dezordine” si simetrie

Caramida aparenta este de mai multe tipuri, in functie de materialul folosit la realizarea ei: travertin, sandstone, marmura si cea traditionala pe care toata lumea o cunoaste, numai ca in acest caz bucatile sunt mai inguste (8 cm) si mai lungi (18 cm) decat cele folosite in general la constructii. Vorbind despre dimensiunile acestor produse, avem doua tipuri de abordari: dimensiuni egale – lungime, latime – pentru toate piesele sau cu lungimi variabile, libere (LL). In cazul lungimilor libere, placarile vor arata aparent mai ”dezordonate”, asimetrice, conferind o usoara dinamica spatiului amenajat. Finisajele pot fi: antichizate (sandstone si marmura) si buceardate (travertinul Airon), ceea ce inseamna ca primele au marginile rotunjite, iar cele din urma drepte. Chiar si numai prin acest detaliu care poate parea unora minor, caramida aparenta creeaza mari diferente de la un design ambiental la altul.

Pentru cine prefera suprafatele mai „dure”, avem travertinul Airon Antique sau Airon Buceardat. Cine cauta senzatia de asperitate nisipoasa, o poate gasi in caramida aparenta Rainbow Fileti Antique sau in Red Fileti Antique. Daca preferati finetea mata, exista caramida din marmura Thassos Fileti Antique.


sandstone-rainbow-fileti-antique
Sandstone Rainbow Fileti Antique
travertin-airon-buceardat
Travertin Airon Buceardat
caramida-aparenta-traditionala-deco-brick
Caramida Aparenta Traditionala Deco Brick
marmura-thassos-fileti-antique
Marmura Thassos Fileti Antique

Unde se foloseste caramida aparenta

Cu o asemenea diversitate de texturi si culori, caramida aparenta se poate utiliza in foarte multe feluri in cadrul amenajarilor interioare: living, baie, bucatarie, dormitor, cafenea, restaurant, birouri, spatii comerciale etc. Atmosfera intima, relaxanta, produsa de caramida naturala in interior functioneaza si in placarile exterioare: fatade, socluri, garduri. A se retine ca, indiferent de rezistenta lor, caramizile aparente nu se folosesc la placarile orizontale decat cu functie ornamentala (nu se calca pe ea). Avantajul mare al acestor caramizi este ca, datorita puternicei lor personalitati, chiar si o jumatate de perete decorata cu ele schimba intregul design al spatiului amenajat. Caramida aparenta poate fi folosita si la placarea unui semineu sau la realizarea unor chenare decorative in jurul ferestrelor sau usilor. Asadar, doar cu o minima investitie puteti modifica radical baia, bucataria, biroul, livingul sau fatada unei cladiri (de exemplu Sandstone Rainbow Fileti Antique asortat cu trepte de granit)

sandstone-red-fileti-antique
Sandstone Red Fileti Antique
travertin-airon-antique
Travertin Airon Antique

Montajul caramizii aparente


La montarea caramizii aparente peste rigips, trebuie utilizata o plasa tip rabit. Pana la trei metri inaltime se placheaza direct pe termosistem, in timp ce montarea caramizii peste trei metri inaltime presupune utilizarea unei plase tip Buzau. In ambele cazuri recomandam adezivul Weber.Set Stone. Deci fixarea acestui produs natural nu ridica deloc probleme. Atentie! Ca in cazul oricarui produs din piatra naturala, se recomanada impermeabilizarea (ex.: cu LTP Mattstone), iar la fiecare 2 ani este necesar sa se aplice un alt strat pentru o rezistenta optima. Intretinerea si curatirea pietrei in profunzime se realizeaza prin decapare dupa montaj cu LTP Grimex.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI