Trucuri prețioase pentru grădina ta care sunt la îndemâna tuturor

Trucuri prețioase pentru grădina ta care sunt la îndemâna tuturor

Am pregătit pentru tine câteva trucuri prețioase și ponturi pentru a te bucura de o grădină de vis, sfaturi pe care le poți aplica deoarece sunt la îndemâna oricui.


Mai mult decât atât, aceste sfaturi se pot aplica atât atunci când vine vorba de plante, fructe, legume, dar și flori frumoase. De asemenea, poți aplica aceste trucuri și atunci când vine vorba de arbuști.

Folosirea cojilor de ouă

Cojile de ouă sunt îngrășăminte excelente ce pot fi folosite pentru orice plantă din curtea și grădina ta. Tot ce trebuie să faci este să speli foarte bine cojile acestor ouă, să le mărunțește bine și să le pui direct în sol.

De asemenea, o altă metodă de a folosi cojile de ouă este să le mărunțești până când acesta se transformă în praf, praf pe care să îl adaugi în apa cu care uzi florile, plantele sau legumele.


Zațul de cafea, excelent pentru solul și plantele tale

Pe lângă cojile de ouă, și zațul de cafea este excelent pentru solul tău. Acesta trebuie uscat și apoi împrăștiat pe sol pentru a te bucura de un pământ bogat în substanțe nutritive. De asemenea, zațul de cafea ajută la afânare solului.

Cenușa pe care tocmai ai obținut-o de la arderea lemnelor

Cenușa este bogată în fosfor, potasiu și calciu și este excelentă pentru plantele tale. De reținut este faptul că această cenușă trebuie să fie împrăștiată în solul tău într-un strat subțire. De asemenea, cenușa trebuie să fie încorporată în sol foarte bine.

Apa cu zahăr, excelentă pentru florile tale

Pune o lingură de zahăr în apă cu care obișnuiești să uzi florile pentru că acest lucru le va ajuta să înflorească abundent. Mai mult decât atât, apa cu zahăr atrage bondarii și buburuzele, insecte care sunt folositoare pentru că te ajută să scapi de dăunători, dar ajută și la polenizare.


Metode uimitoare pentru maximizarea nutrienților din sol

Cum pregatim solul din gradina pentru noi legume – Sfaturi utile de gradinarit

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI