Trucuri simple si eficiente pentru a elimina daunatorii din gradina ta

0
537

Trucuri simple pentru a-ti pastra gradina fara daunatori

Gradina trebuie pastrata cat mai curata si lipsita de daunatori. Urmareste ideile practice de astazi.


Pe masura ce vremea incepe sa se incalzeasca, tot asa de repede apar si daunatorii care invadeaza gradinile de legume si zarzavaturi. De aceea ne-am gandit sa iti oferim cateva trucuri care te vor ajuta sa-i tii departe de plante, in plus sunt organice prin urmare nu vor dauna culturilor tale.

Iata despre ce este vorba.

Cultiva galbenele pe anumite portiuni din gradina in apropierea legumelor. Este cunoscut faptul ca au un puternic miros balsamic si din aceasta cauza vor tine la distanta multi dintre daunatori. Dupa cum bine stiti galbenelele se inmultesc foarte repede, prin urmare aveti grija sa le rariti pentru a nu se raspandi in toata gradina.


gradina 1

gradina 6

Cojile de oua: aceasta metoda functioneaza cel mai bine pentru melci si omizi. Presarate in jurul plantelor ii vor tine la distanta o lunga perioada de timp. O alta capcana pentru melci este berea. Asezati un vas cu bere la nivelul solului si veti vedea ce se intampla.
Apa si sapun:  in cazul in care plantele din gradina au fost infestate cu afide, cea mai buna metoda este aceea de a pulveriza peste ele o solutie alcatuita din apa si sapun. Optional puteti adauga ulei pentru gatit si bicarbonat de sodiu. Aceasta solutie va trata plantele de o serie de boli fungice dar va tine departe si omizile.

gradina 2

gradina 8

Gargaritele: poate vi se pare ciudat dar sa stiti ca gargaritele sunt mari devoratoare de afide, prin urmare daca va invadeaza gradina bucurati-va si lasati-le sa-si faca treaba.
Multe insecte sunt sensibile la anumite plante cum ar fi rozmarinul, salvia sau menta din cauza mirosului puternic emanat de acestea. Cate o tufa din astfel de plante vor tine la distanta multi daunatori.

Daca stiti si voi astfel de trucuri, asteptam sa ni le dezvaluiti la rubrica de comentarii a paginii Do It Yourself.


gradina 3

gradina 4

gradina 5

via