Trucuri uimitoare, despre care nu stiai, dar care te ajuta in bucatarie

0
768
coji de oua

Trucuri uimitoare, despre care nu stiai, dar care te ajuta in bucatarie

Inspira-te si tu din aceste trucuri uimitoare! Oricarei gospodine ii place sa gateasca. Fie ca vorbim de deserturi, placinte sau preparate cu mancare, gatitul poate fi o activitate placuta, relaxanta si transformata chiar intr-o pasiune pentru unele doamne sau domnisoare.


De aceea, astazi am adunat o serie de trucuri uimitoare pe care nu le stiai, dar care te vor ajuta in bucatarie.

1. Ceapa

Poti sa tii ceapa aproximativ 10-15 minute in congelator inainte de a o toca. In acest mod, nu vei mai lacrima atunci cand o toci.

2. Mentine fructele proaspete – Trucuri uimitoare

Bananele se pot mentine proaspete daca le infasori coada in folie de aluminiu. In acest mod, vei avea banane proaspete pe o perioada mult mai mare de timp.


3. Impiedica cristalizarea zaharului

Pentru a impiedica cristalizarea zaharului brun, te sfatueisc sa pui in recipientul in care tii zaharul o bucata de coaja de mar sau o bucata de coaja de portocala.

4. Branza

Pentru a evita ca branza sa se mai sfarame sau sa se crape in mana atunci cand o dai pe razatoare, trebuie sa o congelezi inainte. Tine-o in congelator timp de 30 de minute si apoi da-o pe razatoare, iar aceasta va avea acel aspect frumos pe care ti-l doresti.

5. Trucuri cu oua

Daca ti-a scapat o coaja de ou in albus si nu poti sa o iei de acolo deoarece iti aluneca mana, atunci poti sa bagi mainile putin sub jetul de apa. In acest mod, vei putea sa iei coaja de ou din albus mult mai usor.


6. Foloseste sare grunjoasa – Trucuri uimitoare

Dupa ce cureti legume, toci ceapa si usturoi, tocatorul tau prinde un miros specific. Daca ai incercat deja cu detergent, stii ca acel miros nu se va inlatura decat partial.

De aceea, poti sa folosesti sare grunjoasa pentru a inlatura mirosul specific pe care il are acel tocator.

 

sursa foto: Pinterest