Tunderea, udarea și fertilizarea gazonului pentru a avea o iarbă deasă și verde

Tunderea, udarea și fertilizarea gazonului pentru a avea o iarbă deasă și verde

Semănatul semințelor și întinderea rulourilor de gazon sunt doar începutul. Când apare iarba, aceasta trebuie întreținută pe durata perioadei de creștere.


Tunderea, udarea, tăierea marginilor și fertilizarea ei sunt pașii necesari pentru a te bucura de o iarbă deasă, verde și frumoasă.

Cum se montează rulourile de gazon pentru curte – Ghid pas cu pas

Tunderea regulată a gazonului

Oricât de plictisitoare ți s-ar părea tunderea gazonului, este o treabă pe care trebuie să o abordezi cu regularitate atunci când crește iarba.

Dacă o amâni prea mult, gazonul va arăta foarte urât până când, în sfârșit, vei tăia iarba și va avea nevoie de mult timp ca să se refacă.


Nu încerca să economisești timp printr-o tăiere prea scurtă a gazonului. Această tăiere este numită și scalpare. Economisirea timpului în acest mod va face ca iarba să devină mai vulnerabilă și va fi mai ușor invadată de buruieni.

Cum plantezi un gazon nou din semințe – Detalii importante de care să ții cont

Udarea gazonului

Gazonul este mai adaptabil decât ai putea crede. În majoritatea cazurilor, chiar dacă devine brun și cu aspect deplorabil ca urmare a secetei, el va fi din nou verde mai târziu, în cursul anului, mai ales dacă va fi îngrijit suplimentar.

Dacă simți nevoia să uzi gazonul, este bine să faci această treabă seara. Pe măsură ce ziua devine mai răcoroasă, se pierde mai puțină apă prin evaporare și ierburile vor absorbi apa mult mai eficient.


Cum să îngrijești gazonul pentru a te bucura de o iarbă verde și densă

Fertilizarea gazonului

Există diversși nutrienti pentru gazon destinați diverselor perioade ale anului. Asigură-te că îl folosești pe cel adecvat, conform anotimpului în care te afli.

De exemplu, dacă aplici toamna un nutrient de primăvară, iarba crește moale, abundentă. Acest lucru nu trebuie să se întâmple deoarece asta este perioada când iarba trebuie să fie întărită și pregătită pentru iarnă.

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI