Ukha, supă de pește delicioasă și sățioasă, perfectă pentru zilele cu dezlegare din post

Suntem deja în Postul Crăciunului, iar gospodinele se gândesc la rețete gustoase de post, pe bază de pește. Astăzi vă prezentăm rețeta de Ukha, supă de pește delicioasă și sățioasă, perfectă pentru zilele cu dezlegare din post. Ce ingrediente aveți nevoie și cum se poate prepara! 


Ukha, supă de pește delicioasă și sățioasă

Creștinii au început Postul Crăciunului, iar prima dezlegare la pește a fost notată în calendarul ortodox joi, 21 noiembrie. De aceea, toate gospodinele se gândesc la rețete gustoase de post, pe bază de pește. Una dintre cele mai gustoase, dar mai puțin cunoscute de români, este cea a supei Ukha.

Această supă se prepară după o rețetă veche rusească, dar și-a păstrat aceeași prospețime. Rușii gătesc acest preparat acasă, dar el se regăsește și în meniurile restaurantelor din toată lumea.

Ingredientele necesare:

  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • 1 ceapă medie, tăiată felii subțiri;
  • 2 morcovi medii, tăiați felii subțiri;
  • 4 căni de supă de legume;
  • 4 căni cu apă;
  • 3/4 cartofi medii, tăiați cubulețe;
  • 3 frunze de dafin;
  • 10 boabe de piper negru;
  • sare (după gust);
  • cod proaspăt;
  • somon (cuburi);
  • mărar;
  • pătrunjel.

Procesul de gătire

Prima dată, uleiul de măsline se încălzește într-o oală medie, la foc mediu-mare. Se adaugă ceapa și se gătește, amestecând din când în când, până când ceapa începe să se caramelizeze. Se adaugă morcovii și se gătesc până când aceștia încep să se înmoaie.


Se adaugă apoi supa, apa, cartofii, frunzele de dafin și boabele de piper negru. Se condimentează cu sare și se aduce la fierbere. Reduceți focul, acoperiți și fierbeți timp de 10 minute. Adăugați meiul și gătiți încă 15 minute până când meiul și cartofii sunt fierți.

Se adaugă încet cuburile de pește, se amestecă până se aduce supa la fierbere. Bucățile de pește sunt gata atunci când sunt opace și se pot desface ușor cu o furculiță. În acest moment, luați vasul de pe foc. Înainte de a servi, puneți și mărarul și pătrunjelul proaspăt. Este un preparat minunat, de care vă veți îndrăgosti. Poftă bună!

Sursa foto: Pinterest.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI