Vermicultura sau cum te ajuta ramele sa ii redai solului tau fertilitatea

Vermicultura sau cum te ajuta ramele sa ii redai solului tau fertilitatea

Pentru a ne bucura de o cultura de legume si fructe bogata, dar si pentru a creste flori frumoase in gradina noastra, avem nevoie de un sol sanatos si fertil. Ce facem atunci cand solul si-a pierdut din fertilitatea sa naturala? Ti-am pregatit un articol interesant cu informatii utile.


Vermicultura este activitatea care se concentreaza pe reproducerea viermilor pentru a ii reda solului tau fertilitatea pe care a pierdut-o.

Ramele sunt si ele o buna sursa de fertilizare, deoarece gunoiul lor e bogat in nutrienti. Ele reprezinta un factor excelent de reciclare a deseurilor organice moi. Poti sa cumperi culturi de rame comandandu-le din magazinele online de specialitate. De asemenea, exista si centre locale care se ocupa de asa ceva.

Mulcirea, un procedeu care salveaza plantele de gerul crunt

Ce reprezinta culturile de rame

Culturile de rame constau intr-un suport cu 3 sau 4 rafturi, fiecare avand gauri pe fund. Raftul inferior colecteaza umezeala care se scurge de la nivelurile de deasupra. Aceasta este apoi culeasa si folosita ca un fertilizator lichid.


Raftul superior este initial casa ramelor, care stau pe un pat de material (de exemplu, fibra de cocos). Pe stratul de sus sunt puse resturi de mancare. Ramele cauta mancare si isi croiesc drum in sus, spre acest strat. Cand hrana este digerata, este transformata in gunoi (humus de rame) care poate fi folosit in gradina ta.

Doar cateva specii de rame pot fi folosite in acest sens, pentru a oferi solului fertilitatea de care are nevoie. Cel mai des folosit este viermele de gunoi (Eisenia foetida). Ai nevoie de aproximativ 1000 de exemplare, asa ca este mai bine sa le cumperi. Ramele rosii, de exemplu, nu sunt bune in acest scop.

Tipuri de mulci si modul in care actioneaza acesta asupra solului

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI