5 Trucuri pretioase din bucatarie pe care trebuie sa le afli si tu – Partea I

0
220
trucuri bucatarie

5 Trucuri pretioase din bucatarie pe care trebuie sa le afli si tu – Partea I

V-am pregatit o serie de articole cu trucuri pretioase pe care orice gospodina trebuie sa le stie. Sunt simple, dar practice si iti vor usura munca de zi cu zi!

1. Cum sa fierbi ouale exact cat iti doresti

Puneti ouale intr-o oala cu apa rece, apoi puneti oala pe foc si lasati-o sa fiarba. Cand apa incepe sa fiarba, opriti focul. Lasati ouale sa stea in apa timp de 4 minute pentru a gati preparate foarte moi, 5 minute pentru oua moi, 6 minute pentru a fierbe ouale potrivit si 7 minute pentru oua mai tari.

Dupa ce a trecut timpul necesar, puneti imediat ouale intr-un vas cu apa rece, timp de 2 minute. Apoi le puteti curata.

Un truc fantastic pentru ca diminetile tale sa aiba gust de mic dejun perfect! De acum vei sti sa prepari oua pentru preferintele fiecarui membru al familiei tale! 

trucuri din bucatarie

2. Cum sa obtii mai mult suc din citrice

Vrei sa scoti mai mult suc dintr-o lamaie, dintr-o portocala sau din alte citrice? Tot ce trebuie sa faci este sa pui fructul in cuptorul cu microunde si sa il incalzesti la temperatura medie spre mica, timp de 10-20 de secunde. Apoi, scoti fructul si il lasi sa se raceasca timp de un minut.
Taie fructul pe din doua si stoarce-l cu mana. Vei obtine cu usurinta mai mult suc! 

trucuri din bucatarie - lamai

3. Cum sa verifici cat de facuta este carnea

Vrei sa gatesti, dar nu stii cat sa lasi carnea pe foc? Ei bine, uita-te la culoarea acesteia si atinge-ti palma, exact ca in pozele de mai jos. Daca bucata de carne are culoarea rozalie, ca in prima poza, atinge-ti palma sub degetul aratator. Atat de moale va fi carnea.

Bineinteles ca depinde si de carnea pe care o gatesti, insa marii bucatari folosesc acest truc. (Vezi Chef Gordon Ramsey)

Atentie! Este important sa nu iti incordezi mana cand faci acest test! 

trucuri bucatarie

4. Cum sa tai perfect o felie de tort

Cine nu iubeste tortul? Cu totii il iubim, bineinteles! Dar ce facem atunci cand vrem ca feliile de tort sa arate la fel de frumos ca tortul? Ei bine, iti oferim un truc perfect pentru a taia felii frumoase de tort.

Ce trebuie sa faci? Baga cutitul sub jetul de apa calda spre foarte calda inainte de a taia fiecare felie de tort. Curata cutitul si repeta acest pas la fiecare felie de tort.

Atentie! Foloseste un cutit special pentru a face acest lucru deoarece apa calda iti va deteriora ustensila de bucatarie in timp.

Poti folosi si ata dentara daca nu vrei sa risti sa strici cutitul. Trucul functioneaza la fel de bine!

cum sa tai o felie de tort perfect

 

5. Cum poti pastra bananele proaspete pentru mai mult timp

Daca vrei ca fructele sa se pastreze proaspete pentru o perioada mai mare de timp, ai nevoie de folie de plastic. Infasoara capatul bananei cu folia de plastic. Vei vedea ca fructele vor ramane proaspete mai mult timp, iar tu si cei dragi va veti putea bucura de ele.

cum pastrezi bananele proaspete

sursa foto: Facebook

Se incarca...