10 Moduri ingenioase de a maximiza spațiul în apartamentele mici

10 Moduri ingenioase de a maximiza spațiul în apartamentele mici

Locuitul în spații mici poate părea o provocare, mai ales când încerci să combini funcționalitatea cu estetica.


Cu toate acestea, cu câteva trucuri ingenioase, poți transforma un apartament mic într-un spațiu surprinzător de spațios și plin de stil.

1. Folosește mobilier multifuncțional

Alege piese de mobilier care să servească mai multor scopuri.

De exemplu, un pat cu spațiu de depozitare dedesubt, o masă pliabilă care poate funcționa și ca birou, sau o canapea extensibilă care devine pat pentru oaspeți. Aceste soluții economisesc spațiu și adaugă funcționalitate apartamentului tău.


2. Exploatează spațiul vertical

Când spațiul orizontal este limitat, gândește-te vertical.

Folosește rafturi înalte și dulapuri pentru a te folosi de întreaga înălțime a pereților. Astfel, vei păstra podeaua mai liberă, ceea ce va face ca apartamentul să pară mai aerisit.

3. Alege mobilier transparent

Mobilierul din sticlă sau materiale transparente, cum ar fi mesele de cafea din sticlă sau scaunele din plastic transparent, pot face ca spațiul să pară mai deschis și mai puțin aglomerat.


4. Optimizează spațiul de depozitare

Folosește spații de depozitare ascunse, cum ar fi bănci cu spațiu de depozitare, dulapuri care ajung până în tavan sau paturi cu sertare dedesubt.

Astfel, vei păstra ordinea și vei evita aglomerația.

5. Utilizează oglinzi

Oglinzile pot face minuni în încăperile mici, reflectând lumina și creând iluzia unui spațiu mai mare. Plasează oglinzi strategic în camere pentru a maximiza efectul de spațialitate.


6. Culori și texturi

Folosește culori deschise pentru pereți, draperii și mobilier pentru a face camera să pară mai mare.

Texturile pot adăuga adâncime și interes, dar evită să folosești prea multe modele încărcate care pot aglomera vizual spațiul.

7. Iluminare strategică

Iluminatul adecvat poate transforma un spațiu mic. Folosește mai multe surse de lumină de intensități diferite pentru a crea un ambient plăcut și pentru a accentua diferite zone ale camerei.

8. Decorațiuni minimaliste

Evită aglomerația vizuală prin limitarea accesoriilor decorative. Alege câteva piese de impact și păstrează restul decorului simplu și organizat.

9. Mobilier cu picioare vizibile

Alege piese de mobilier cu picioare, care permit vizibilitatea podelei. Acest truc simplu face ca spațiul să pară mai aerisit și deschis.

10. Soluții personalizate

Dacă bugetul îți permite, investește în soluții de mobilier făcute la comandă, proiectate să se potrivească perfect dimensiunilor și nevoilor tale specifice.

Acest lucru poate include dulapuri încorporate sau rafturi create special pentru nișele din apartament.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI