2 Retete rapide, simple si gustoase: ardei umpluti de post

0
175
ardei umpluti de post

2 Retete rapide, simple si gustoase: ardei umpluti de post

Va prezentam nu una, ci doua retete delicioase de ardei umpluti de post. Sunt atat de gustoase ca nu iti vei da seama ca lipseste carnea.


Bucura-te de retetele de post si ofera-le celor dragi o masa nu doar gustoasa, ci si sanatoasa si plina de vitamine.

Ardei umpluti cu cartofi

Pentru aceasta reteta, ai nevoie de:

  • 1,5kg de cartofi;
  • 18 ardei;
  • sare si piper;
  • frunze de patrunjel;
  • ulei;
  • vegeta;
  • 3-4 rosii;
  • 2 linguri pesmet;
  • 2 cepe.

Se spala ardeii si se curata, apoi se curata si cartofii, se spala si se dau prin razatoare. Dupa ce ai curatat si spalat ceapa, o dai si pe ea prin razatoare. Toate ingredientele se pun intr-un castron si se potriveste totul cu sare si piper, in functie de preferinte. Amesteca bine toate ingredientele si lasa sa iasa surplusul de apa din cartofi si ceapa. Stoarce bine totul, apoi adauga aici patrunjelul, putin ulei si pesmetul. Amesteca bine si apoi umple ardeii cu aceasta compozitie.


Intr-un vas in care ai pus 50 de ml de ulei aseaza ardeii, iar deasupra pune felii de rosii. Acopera totul cu folie de aluminiu si pune oala in cuptorul preincalzit. Lasa oala in cuptor timp de 40 de minute, apoi scoate folia de aluminiu si mai lasa 10 minute in cuptor sa se rumeneasca ardeii si sa scada zeama.

Ardeii umpluti se servesc cu putin patrunjel tocat deasupra.

ardei umpluti de post

Ardei umpluti cu ciuperci si dovlecel

Pentru aceasta reteta, ai nevoie de:


  • 4 ardei grasi, taiati in jumatati;
  • 2 dovlecei mici, curatati;
  • 300g ciuperci proaspete sau din conserva;
  • 3-4 feliute de ghimbir proaspat sau uscat;
  • 3 linguri cu ulei de masline;
  • 1 legatura de patrunjel;
  • sare si piper proaspat macinat.

Se taie dovleceii in cubulete mici. Se pun intr-o tigaie doua linguri de ulei de masline si peste se adauga bucatile de dovlecel si se amesteca. Adauga ceapa si las-o pana se inmoaie putin. Peste acest amestec, adauga si ciupercile si ghimbirul proaspat sau uscat. Ai grija sa nu pui o cantitate prea mare de ghimbir. Amesteca totul si mai lasa pe foc timp de cateva minute, apoi opreste focul.

Porneste cuptorul pentru ca acesta sa se incalzeasca. Apoi, condimenteaza amestecul pentru umplerea ardeilor cu sare si piper macinat. Se umple fiecare jumatate de ardei cu amestecul pe care tocmai l-ai preparat si aseaza totul bine, folosindu-ti mainile.

Se pun apoi ardeii umpluti intr-o tava si deasupra adauga putin ulei de masline pentru gust si pentru ca acestia sa se gateasca mai bine. Se baga tava in cuptor timp de 20 de minute. Toaca apoi patrunjelul marunt si cand ardeii sunt rumeniti, scoate vasul din cuptor si se presara deasupra patrunjelul.


Ardeii umpluti se servesc calzi. Sunt un adevarat deliciu si se pot pregati pentru intreaga familie.

sursa foto: Pixabay