3 elemente de design care schimbă complet aspectul unei încăperi

3 elemente de design care schimbă complet aspectul unei încăperi

O încăpere poate să impresioneze cu ușurință încă de la prima vedere prin elementele de decor și stilul de design. Spațiul personal reprezintă pentru mulți posibilitatea de a-și da frâu liber creativității. Propriul cămin reflectă, așadar, amprenta personală și spune multe despre cei care trăiesc în acel loc. Obiectele pe care le alegi sunt cele care te reprezintă și care vorbesc despre pasiunile tale. Dacă îți dorești ca locul în care îți petreci cea mai mare parte a timpului să fie primitor, confortabil, dar și estetic, te poți orienta către anumite elemente care vor schimba complet aspectul casei tale. Deși sunt mici detalii, ele reușesc să iasă în evidență prin culoare sau model și să impresioneze prin caracteristicile de design. Iată câteva sfaturi și sugestii care să te ajute să alegi elemente de design semnificative pentru locuința ta!


Piese de decor și obiecte sanitare speciale

Nu trebuie să îți încarci casa cu prea multe obiecte, ci este de preferat să alegi piese
speciale de decor pentru a-ți înfrumuseța locul. Poți să mizezi pe diverse elemente, cum
ar fi un tablou, piese de mobilier și obiecte sanitare speciale, pentru ca în fiecare
cameră să se regăsească ceva deosebit.
Așa cum reiese și din acest articol, un element precum sistemul de duș poate fi piesa
de rezistență a băii tale. Același lucru se aplică și pentru alte încăperi. De exemplu, în
bucătărie poți opta pentru o chiuvetă cu design unic și practic.
Este important să creezi o atmosferă caldă și intimă căminului tău pentru a te simți cât
mai bine. Spațiul personal trebuie să exprime stilul și personalitatea fiecăruia. Pentru a-i
construi o astfel de imagine poți să te axezi pe obiecte care vorbesc despre hobby-urile
tale. În acest fel vei reuși să-ți lași amprenta și să te înconjori de lucruri care îți aduc
bucurie.

Paletă de culori

Stabilește de la început o paletă de culori pe care o dorești pentru casa ta și apoi jonglează cu nuanțele alese. Este important să alegi o culoare principală și apoi altele complementare. Piesele de mobilier, pereții și elementele de decor se pot încadra în paleta cromatică aleasă. Dacă nu ești sigur pe ce nuanțe vrei să mergi pentru camerele din casă, cel mai bine ar fi să consulți un designer de interior. În funcție de culorile reci sau calde pe care le dorești, acesta te poate ajuta să le îmbini într-un mod frumos și armonios.

Nu uita că paleta de culori îi oferă un anumit aspect încăperii. Dacă știi că anumite nuanțe te obosesc sau îți displac, este de preferat să le eviți pentru a nu fi nevoit să treci printr-o renovare. Poate îți dorești o abordare monocromatică sau, dimpotrivă, culori vesele, desprinse parcă din curcubeu. Este de preferat să îți treci ideile pe foaie și să le analizezi cu atenție pentru a lua decizia potrivită.


Piese speciale de iluminat

Iluminatul are un rol major în casă. În ziua de azi există tot felul de opțiuni, de forme și dimensiuni diferite care oferă un anumit nivel de luminozitate. Există corpuri de iluminat cu LED cu lumină neutră, asemănătoare celei naturale, ce pot fi folosite, de exemplu, într-o cameră de birou, sau becuri care produc lumină cu o nuanță galbenă și caldă, potrivite pentru dormitor. Nivelul de luminozitate poate să stabilească starea de spirit pentru o încăpere, scriu cei de la forbes.com. Ținând cont de acest lucru, e recomandat să iei în considerare modul în care vei folosi camera și să optezi pentru o iluminare adecvată.

Sursa foto: pexels.com

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI