3 Flori care se ingrijesc usor, dar iti fac curtea spectaculoasa

0
937
flori

3 Flori care se ingrijesc usor, dar iti fac curtea spectaculoasa

Iata 3 flori ce iti transforma curtea intr-un adevarat deliciu vizual prin intermediul culorilor si aspectului absolut superb.


Aceste frumoase plante infloresc, se ingrijesc destul de usor si nu sunt foarte pretentioase. Descopera-le si tu pentru a te bucura de o curte dinamica si colorata.

Begonia – O floare absolut superba, ideala pentru curte si terasa

Multi iubitori de flori superbe stiu ca begonia este o planta ce poate fi tinuta atat in curtea casei, dar si in ghiveci. De aceea, aceasta floare este atat de iubita. Mai mult decat atat, begonia se poate planta si in ghivece suspendate si devine o adevarata comoara in ceea ce priveste decoratiunile pentru curte.

In ceea ce priveste ingrijirea, begonia poate fi plantata in straturi si are nevoie de un sol bine drenat. Mai mult decat atat, pozitionarea begoniei trebuie sa fie facuta intr-un spatiu cu lumina, insa nu intr-un loc in care are parte de soare toata ziua. Ideal ar fi sa o plantezi pe langa pomi sau garduri.


Udarea ei se face la baza florii, nu pe frunze.

Panselutele sau Violele, flori absolut superbe, delicate

Panselutele sunt flori frumoase, ideale pentru gradina, dar si pentru balcon sau terasa. Pot fi plantate atat in sol, cat si in jardiniere sau ghivece. Ele infloresc primavara si toamna, insa pe timp de vara ele isi pierd aspectul frumos din cauza caldurii. Cu toate acestea, avem nevoie in curtea noastra si de flori ce ne infrumuseeteaza gospodariile toamna si primavara.

Aceste plante sunt comestibile, usor de ingrijit si perfecte pentru curtea ta. Pozitionarea lor se face in locuri in care soarele ajunge cat mai mult timp din zi. Cu toate acestea, este bine ca acest loc sa fie protejat de un copac sau poate de un gard pentru ca florile sa nu stea in bataia directa a razelor de soare.


Au nevoie de ingrasamant pentru plante cu flori si se dezvolta foarte bine in aproape orice tip de sol.

4 Flori negre, spectaculoase si elegante pentru o gradina unica

Bujorii, plante perfecte pentru gradina sau pentru a fi daruite in buchet

Bujorii sunt unele dintre cele mai frumoase flori. Aspectul acestora te cucereste pe loc, iar ingrijirea lor nu este deloc grea.

Exista mai multe specii si varietati de bujori. Ii gasim in diferite culori, iar culorile sunt si ele variate. Atunci cand plantezi bujorii, ai grija sa le oferi suficient spatiu intre ei pentru a avea loc sa se dezvolte. Mai mult decat atat, bujorii au nevoie de cel putin 6-8 ore de soare in fiecare zi.


De asemenea, pamantul trebuie sa fie foarte bine afanat si este de preferat ca bujorii sa fie la adapost de vanturile puternice.

Descopera aici mai multe si despre combaterea corecta si la timp a bolilor si daunatorilor bujorului.

sursa foto: Pinterest