3 Idei pentru a crește în ghivece propriile fructe sau legume

3 Idei pentru a crește în ghivece propriile fructe sau legume

Chiar dacă locuiești la apartament, acest lucru nu ar trebui să te împiedice atunci când vine vorba de cultura de fructe sau legume. Aceste 3 idei te vor ajuta!


Atâta timp cât folosești ghivece corespunzătoare, te poți bucura de culturi crescute în vase, indiferent că vorbim despre legume sau fructe. În articolul de astăzi îți vom povesti despre cum poți să aduci din ghiveci în farfurie legumele și fructele tale, chiar dacă locuiești în apartament.

Ce ghivece poți folosi

Atunci când vine vorba de plante comestibile, poți folosi aproape orice ghiveci corespunzător ca mărime. Este important să ții cont de acest aspect deoarece rădăcinile plantelor au nevoie de suficient de mult spațiu. De asemenea, ghivecele au nevoie de găuri de drenaj adecvate pentru ca apa să nu băltească la rădăcini.

Ardei în ghivece

Atât ardeii dulci sau ardeii roșii de grădină, cât și ardeii iuți poți fi cultivați în vase. Dacă dorești o recoltă semnificativă, alege un loc bine protejat și adăpostit, cu mult soare.


Cum sa cresti cel mai bun si aromat ardei gras in propria gradina

Vinetele crescute în ghiveci

Am constatat că vinetele se cultivă bine în ghivece, dar ele au nevoie de multă lumină naturală și multă căldură. De aceea, este important să alegi cu grija un loc cât mai adăpostit și însorit.

Frumoasele flori purpurii (și uneori tulpinile purpurii) fac ca vinetele să fie o plantă de terasă atractivă, dar nu uita că majoritatea varietăților au țepi ascuțiți. De aceea, gândește-te bine unde vei așeza ghivecele astfel încât acestea să nu incomodeze.

Beneficii surprinzatoare ale vinetelor – De ce sa le plantam in gradina

Sfecla colorată

Pentru ca un ghiveci de terasă plin cu sfeclă să arate deosebit de frumoas, alege o varietate foioasă foarte colorată cum este sfecla Bright Lights. Această frumoasă specie are tulpini într-o gamă de culori care îți captează atenția într-un mod plăcut.


Pentru a avea culori stridente sau pentru a armoniza culori mai închise, poți cultiva plantele în vase care contrastează sau se asortează cu ele.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI